Haberler

2 Bin 500 Araç ve Ağır Silah IŞİD'in Eline Geçti

Güncelleme:

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Lloyd Austin, IŞİD'in Irak ordusuna ait 2 bin 500 araç ve ağır silahı ele geçirdiğini bildirdi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) Orgeneral Lloyd Austin, IŞİD'in Irak Ordusu'na ait 2 bin 500 araç ve ağır silaha el koyarak büyük bir askeri güce sahip olduğunu söyledi.

SİVİL ARAÇLARI KULLANIYORLAR

The World Tribune gazetesine konuşan Orgeneral Lloyd Austin, IŞİD'in büyük bir askeri güce sahip olduğunu belirtti. Austin, IŞİD'in ABD öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçaklarının saldırılarından kaçmak için sivil araçları kullandığını ifade etti. ABD'li Orgeneral, "Dağılan Irak Ordusu'nun toparlaması zaman alacaktır" dedi.

10 MİLYAR DOLARLIK SİLAH SATILDI

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby de, ABD'nin 2014'te Irak'a, Abrahams tankı, helikopter yedek parçaları, Hellfire füzesi, zırhlı Hummer aracı gibi 10 milyar dolarlık silah ve mühimmat sattığını bildirmişti.

15 YENİ HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

Öte yandan ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), terör örgütü IŞİD'in Suriye ve Irak'taki hedeflerine 15 yeni hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi.

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, dün ve bugün örgütün Suriye'deki hedeflerine savaş ve bombardıman uçakları kullanarak 6 saldırı gerçekleştiren ABD ordusunun, koalisyon güçleriyle de Irak'taki hedeflere saldırı, savaş ve insansız hava uçaklarıyla 9 saldırı düzenlendiği belirtildi.

Suriye'de, Kobani yakınlarındaki 4 saldırıda IŞİD'in muharebe mevzileri, komuta kontrol merkezi ve aracı imha edildi. Deyru'z Zor'un doğusundaki 2 saldırıda ise örgütün elindeki petrol tankları vuruldu.

MUHAREBE MEVZİSİ YIKILDI

Irak'ta, Musul barajının güneyinde düzenlenen 4 saldırıda IŞİD'in 4 küçük ünitesi hedef alınırken, örgütün bir aracı kullanılmaz hale getirildi. Felluce'nin güneyindeki 3 saldırıda örgütün kontrolündeki bina yıkılırken, kentin yakınlarındaki saldırıda da örgütün eğitim yerleşkesi imha edildi. Beci'nin güneyindeki saldırıda ise örgütün muharebe mevzisi yıkıldı.

CENTCOM açıklamasında, saldırıların, terör örgütü IŞİD'in Irak'a, bölgeye ve uluslararası topluma yönelik tehdidini yok etmek için düzenlenen "Doğal Kararlılık" operasyonlarının bir parçası olduğu, Suriye ve Irak'ta hedeflerin vurulmasının örgütün operasyonlarına devam etmesini sınırlandırdığı aktarıldı

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Lloyd Austin Suriye Irak Dünya Güncel Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500

Yorumlar (43)

ruken arat:

kobane asla düşmicek düşmeyi isteyenler ancak rüyalarında görürler biz neciyiz lan burda

5
35
yanıtYanıtla
HEZAX:

BUNLAR YARIN OBÜR GÜN ALLAHIN IZNI ILE PKKNIN ELINDE OLUR ZATEN SIMDIDEN BAZILARI PKKNIN ELINE GECMIS BILE

26
11
yanıtYanıtla
VIZZZZ:

SURİYE, IRAK VE KÜRT DEVLETLERİ TASFİYE OLDU IŞİD KURULDU BENCE ARTIK BÜTÜN DÜNYANIN BU REALİTEYİ TANIMASI GEREKİR. TERÖRİST BİR ÖRGÜTTEN ÇOK BÜYÜK BİR DEVLET GÖRÜNÜMÜNDE ARTIK

7
26
yanıtYanıtla
Türk=Kürt:

şimdi bir çocuk düşünün yarı türk yarı kürt, sonra bu çocuk büyür ve bir türkle evlenir, ve bir oğlu olur, sonra bu oğlu büyür ve bir gün anne-babalarından çağ dışı insanlık dışı milliyetçilik kokan öğütler alan masum sınıf arkadaşları tarafından sözlü saldırıya maruz kalarak okuldan eve ağlayarak gelir ve akşam babasına şu soruyu sorar : baba biz kimiz? ben kimim? Bu soruya ne cevap veremeyeceğini bilemeyen o yarısı kürt yarısı türk olan baba olarak ben şimdi oğluma ne cevap vereceğim??? Ne hale getirdiniz memleketi ne hale getirdiniz masum çocuklarımızı. . . kürtlüğünüzde türklüğünüzde batsın , Allah oğluma ve o masum sınıf arkadaşlarına yaşattıklarınızı yanınıza bırakmasın.

19
2
yanıtYanıtla
Ben de aynı durumdayım:

Beyinsizlere ve satılmış ruhlara anlatamazsınız.

yanıt0
yanıt0
toby:

kirtler hainlik yapmasaydı şimdi bu durumda olmazdık ayrıca kimse çocuğunu kirtle evlendirmesin

yanıt0
yanıt0
toby:

o silahları pkklı halkı öldürmek için kullansınlar biz de mutlu olalım

12
8
yanıtYanıtla
Abd emparyalizmine karşı uyanalım:

Hey yavrum hey. . . Irak''a 10 milyar dolar silah sattın kim bilir kaç yıllık geleceğini veya yeraltı ve üstü madenlerine el koydun. Yetmedi iç savaş çıkardın, bir sağlam kuzey ırak kalmıştı, oraya da ışid''i musallat ettin, şimdide o bölgenin geleceğini çalacaksın. Allah''tan belanı bul Amerika, kahrolur inim inim inlersin inşallah.

17
2
yanıtYanıtla
ibilgili:

yalancı Amerika ışıdda pyd. de pkk. da senin kurdurduğun örgütler. her birinde senin silahların var. silah fabrikaların çalışsın. dolarlar cebine girsin ama bu tarafda millet çlsün hele Müslüman olunca daha çok hoşuna gidiyor bu dünya sizede kalmaz allah büyük.

16
1
yanıtYanıtla
Sırat:

o kadar silahı ırak ordusu kendi eliyle vermediyse işid nasıl aldı o kadar kolay mısilah ele geçirmek belli ki siz talimat verip ''işide silah verin kürtlere saldırsın'' demişsiniz iki bomba atınca gariban kürtler sizi dost zannediyor büyük düzenbazsınız

14
2
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title