Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Yağlıdere ve Güce ilçelerinde törenlere kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Yağlıdere ve Güce ilçelerinde törenlere kutlandı.

Yağlıdere'deki tören ilçe stadında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Halk oyunlarının sergilendiği ve şiirlerin okunduğu törende, okullar arasında düzenlenen spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Habil Kır, törende yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle, milletler ailesi içerisinde yerini alması olduğunu belirterek, "Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuz olmalıdır." dedi.

Törene, İlçe Kaymakamı Hasan Uğuz, Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Sönmez, Emniyet Amiri Enes Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Öztürk, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Güce

Güce ilçesindeki tören eski belediye binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Güce Kapalı Spor Salonunda devam eden törende, öğrenciler şiirler okudu ve halkoyunları sergiledi.

Tören ortaokul ve lise arasında şiir, resim, kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesinin ardından sona erdi.

Törene, İlçe Kaymakam Vekili Hasan Uğuz, Jandarma Komutanı Ergün Karadere, Emniyet Amiri Muhammet Demiray, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kahir Al, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Yağlıdere 19 Mayıs Güce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title