Haberler

112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası Muğla'da Kutlandı

112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası Muğla'da kutlandı- Hafta boyu sürecek etkinliklerin ilk gününde sağlık, AFAD, UMKE, itfaiye ve polis ekiplerince FLASHMOB gösterisi yapıldı, 112 ve UMKE ekiplerinin kıyafetleri tanıtıldı- Muğla Sağlık Müdürü Tekin: - "112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası, ülke genelinde ilk kez bu yıl Muğla'da gurur ve coşkuyla kutlanıyor.

112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası Muğla'da kutlandı- Hafta boyu sürecek etkinliklerin ilk gününde sağlık, AFAD, UMKE, itfaiye ve polis ekiplerince FLASHMOB gösterisi yapıldı, 112 ve UMKE ekiplerinin kıyafetleri tanıtıldı- Muğla Sağlık Müdürü Tekin: - "112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası, ülke genelinde ilk kez bu yıl Muğla'da gurur ve coşkuyla kutlanıyor. Hedefimiz bu coşkunun önümüzdeki yıllarda ülke genelinde bayram havasında devam etmesi"MUĞLA (AA) - Türkiye'de ilk kez Muğla'da düzenlenen "112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası", kutlandı.Hafta boyu sürecek kutlamaların ilk gününde, Sınırsızlık Meydanı'nda sağlık, AFAD, UMKE, itfaiye ve polis ekiplerince aynı anda FLASHMOB (aynı anda pek çok kişinin etkinliğe katılması) gösterisi yapıldı, 112 ve UMKE ekiplerinin kıyafetleri tanıtıldı.Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, 112 ve UMKE kıyafetleri ile podyuma çıkan çocuklar, büyük beğeni topladı. Etkinlikte AFAD ve itfaiye personeline ilk yardım sertifikaları verildi.Programın açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, sağlığın, dünyanın var oluşundan bu yana insanlık için her zaman en kıymetli hazine olduğunu söyledi.Sağlık hizmetleri sunumunun her aşamasının hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Tekin, "112 Acil Servis hizmetleri, bir hayatın kurtarılmasında ilk temel taştır. Sağlık Bakanlığı bu bilinçle ülke genelinde sağlık hizmetlerinin sunumunu en üst düzeye çıkarmak ve uluslararası düzeyde fark yaratmak için etkin sağlık politikaları geliştirmektedir" dedi.Muğla'da 73 kara, 2 motosiklet ambulansı, 2 scotoer, 2 ATV ve zodiak bot ile 517 personelin vatandaşlara acil sağlık hizmeti verdiğine işaret eden Tekin, "Ülkemizde en fazla araç çeşitliliğine sahip olan il olmaktan gurur duyuyoruz" ifadesini kullandı.Tekin, 112 Acil Hizmetleri ve ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nin ülke genelinde halka tanıtılması için çalışma yürüttüklerini anlatarak, şöyle konuştu: "1 Aralık tarihinin '1.12' şeklindeki tarihsel yazılımının 112 acil çağrı numarasına işaret etmesi nedeniyle Aralık ayının ilk haftası, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası, ülke genelinde ilk kez bu yıl Muğla'da gurur ve coşkuyla kutlanıyor. Hedefimiz bu coşkunun önümüzdeki yıllarda ülke genelinde bayram havasında devam etmesi. Hafta boyunca sürecek etkinliklerle Muğla'da, gelecekte de Türkiye'de ekiplerimizin görev yetki ve sorumluluklarının tüm insanlara anlatılarak farkındalık oluşturulmasını amaçlıyoruz. Bu amaçla ilk yardım müdahalesinin hayat kurtarıcı özelliğinin önemini anlatarak ilk yardım bilincinin gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz."Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar, stantları gezerek 112 Acil Servis hizmetlerinde kullanılan cihazları ve araçları inceledi.Programa Vali Yardımcıları Fethi Özdemir ve Salih Gürhan, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban ile sağlık çalışanları, öğreniciler ve vatandaşlar katıldı. -112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title