Haberler

Gümüşhane ve Trabzonlu Dağcılar Gümüşhane Dağlarında Yürüdü

Gümüşhane ve Trabzonlu dağcılar düzenledikleri ortak faaliyette hafta sonunda Gümüşhane'de güneşli havanın tadını çıkardı.

Gümüşhane ve Trabzonlu dağcılar düzenledikleri ortak faaliyette hafta sonunda Gümüşhane'de güneşli havanın tadını çıkardı.

Geçtiğimiz programda Trabzon'da ortak yürüyüş düzenleyen iki kardeş kulüp Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) ile Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) bu kez de Gümüşhane'de yürüyüş düzenledi.

Her iki kulüpten toplam 42 sporcunun katıldığı etkinlik kent merkezine bağlı Vank Mahallesinden başladı. Vank yaylası, Canca ormanı ve 2 bin 50 metre rakımlı Aymuhal zirvesine kadar tırmanışla devam eden yürüyüşte sporcular Mescitli dağlarından yatay geçiş yaparak inişe geçti.

Parkurun son durağında Demirkaynak köyünde bulunan Koza Altın İşletmelerine ait Mastra Altın madenine varan sporcular 9,5 kilometrelik yürüyüşü yaklaşık 4 saat sonra burada sonlandırdı.

Altın Madeni Halkla İlişkiler Sorumlusu Nuri Doğru tarafından karşılanan heyet yemek yedikten sonra madenle ilgili brifing aldı ve madende kısa bir bilgilendirme turu attı. Dünyanın sayılı altın madenleri arasında yer alan Mastra Altın madeni ile ilgili dağcılara bilgiler aktaran Doğru, yüzde 100 Türk sermayeli firmanın politikalarından, çalışma şartlarından ve madenin özelliklerinden bahsederek, madendeki işleyişi merak eden herkese kapılarının açık olduğunu vurguladı ve katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

TEDAK yürüyüş sorumlusu Hülya Köse ise kulüp olarak yürüyüşe 26 kişi ile katıldıklarını, havanın güzel olmasının etkisiyle de hoş anlar geçirdiklerini belirterek, "Parkur güzeldi. Arkadaşlarımız asfalt yol yürümekten hoşlanmıyorlar. Bu tür patika yollar daha cazip geliyor. Dağda, tepede yaylada yürümekte ayrı bir güzellik kattı. Ayrıca Altın madeninde bize gösterilen ilgiden de çok memnun ayrıldık. Bu kadar beklemiyorduk açıkçası. Herkese teşekkürler." dedi.

GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut da TEDAK ile üst üste iki program gerçekleştirdiklerini belirterek, yürüyüşe katılan herkese teşekkür etti ve bu tür ortak programların devam edeceğini söyledi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gümüşhane Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title