Haberler

Gümüşhane'de Ramazan Ayının İlk Dört Gününde 30 Dilenci Yakalandı

Gümüşhane'de Ramazan ayı ile birlikte sayıları artan dilenciler konusunda Gümüşhane Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Gümüşhane'de Ramazan ayı ile birlikte sayıları artan dilenciler konusunda Gümüşhane Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan operasyonda yakalanan dilencilerin vip minibüs ile şehre geldikleri anlaşıldı.

Şehrin belirgin yerlerini saran dilencilere yönelik Gümüşhane Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler hız verdiği çalışmalar kapsamında Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşların duygularını istismar ederek dilenmeyi meslek haline getiren dilencilere yönelik operasyonlar düzenlendi.

Uygulama hakkında bilgi veren Gümüşhane Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Ceylan, Ramazan ayı sebebiyle dilenci sayısında artış olduğunu belirterek, Ramazan ayının ilk dört gününde yaptıkları çalışmalarda aralarında çocuklarında yer aldığı yaklaşık 30 kişinin dilencilik yaparken yakalandığını ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında gerekli yasal işlemlerin yapılarak şehir dışına gönderildiğini belirtti.

Dilenciliğin bir suç değil, kabahat olduğunu vurgulayan Ceylen, "Dilencilik kabahat olduğu için polis de zabıta da zaman zaman çalışmalar yapıyor. Dilenmek suç değil ama dilendirmek suçtur. Çevre illerden gelen ve dilenmeyi meslek haline getiren bu kişiler, özellikle cami önlerinde insanlarımızın duygularını istismar ederek, onların üzerlerinden çok güzel paralar kazanıyorlar. Haksız bir kazanç elde ediyorlar. Bu konuya hep beraber dur demeliyiz. Bu dilencilere para vermekle bunlara yardımcı olmuyoruz aksine sokağa teşvik etmiş oluyoruz. Dilencilere para vermeyin ve itibar etmeyiniz, bu gibi durumlarda Alo 153 Beyaz masaya ihbar edin" dedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Gümüşhane Zabıta Haberler

Bakmadan Geçme

Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title