Haberler

Gümüşhane'de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

Gümüşhane'de 2013 yılının son İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Vali Dr.

Gümüşhane'de 2013 yılının son İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Vali Dr. Yusuf Mayda başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İŞKUR Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, GTSO Başkanı İsmail Akçay ve diğer kurul üyeleri katıldı.

Toplantıda 2013 yılında düzenlenen faaliyetleri değerlendiren Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, suça sürüklenmiş ve suç işleme eğiliminde olduğu tespit edilen 16-18 yaş arası gençler için servis elemanı kursu açtıklarını ve kursun Kasım ayında başlayacağını söyledi.

Gümüşhane'ye 2013 yılı için 1 milyon 250 bin lira mesleki eğitim ödeneği tahsis edildiğini kaydeden Aşıcı, 2013 yılında 155 işyerinde 188 işsize işbaşı eğitim programı düzenlediklerini, yılsonuna kadar bu rakamın 250 olması için çaba gösterdiklerini ifade etti.

TYP KAPSAMINDA BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ve Toplum Yararına Program (TYP) hakkında da bilgi veren Aşıcı, 2012 yılında 2 bin 63 kişinin bu programdan faydalandığını belirterek, 2013 yılında bin kişilik istihdam için 3 milyon 750 bin lira ödenek gönderildiğini, bununla Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların temizliği için 500 kişi, 17 Belediye'de altyapı ve çevre temizliği için 320 kişi, Köylere Hizmet Götürme Birliklerine de köylerin temizliği için 180 kişi istihdam edildiğini söyledi.

Gümüşhane'de yaptıkları işgücü piyasası talep araştırması sonuçlarını da kurul üyeleriyle paylaşan Aşıcı, Gümüşhane'de Maliye Bakanlığı kayıtları kullanılarak TÜİK tarafından hazırlanan Türkiye İşyeri Kayıt Sistemi üzerinden 2012 yılı kayıtları dikkate alınarak 10 ve daha fazla çalışanı olan 160 işyerinde yüzyüze görüşerek çalışmayı yaptıklarını söyledi.

GÜMÜŞHANE'DE EN FAZLA GARSON ARANIYOR

Çalışma sonucunda her 100 işyerinin 22'sinde açık iş olduğunu, her 100 işyerinin 44'ünde eleman temininde güçlük çekildiğinin tespit edildiğini dile getiren Aşıcı, bu işletmelerde en fazla aranan mesleklerin sırasıyla garson, fırıncı ustası, satış elemanı, tır-çekici şoförü, maden mühendisi, aşçı, kepçe operatörü, elektrikçi ve maden sondörü olduğunu kaydetti.

"OKULLARDA ÇALIŞANLARDAN HİJYEN EĞİTİMİ İSTENSİN"

Toplantıda söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise TYP ile okullarda görevlendirilen personelin okullar açılmadan işe başlamalarıyla ilgili kurum görüşünü aktarırken, okullarda görevlendirilen personelin mutlaka hijyen eğitimi alan personelden seçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Toplantının sonunda bir değerlendirme yapan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, açıklanan işsizlik rakamlarının İŞKUR'daki kayıtlarla karşılaştırıldığında tutarlı olmadığını belirterek, bunun çözümü noktasında gerekli kurumlarla işbirliği yapılması gerektiğini vurguladı.

Genel olarak herkesin büro işi veya yüksek maaşlı iş aradığını, işsiz diye yanlarına gelenlere iş bulduklarını fakat işi beğenmediklerini kaydeden Vali Mayda, bu konuda toplumdaki algının değişmesi gerektiğini söyledi.

Yapılan işin en iyi şekilde yapılması gerektiğinin altını çizen Vali Mayda, göç alan bir şehir haline gelen Gümüşhane'ye yeni fabrikalar açılacağını ve buna paralel yeni işgücüne ihtiyaç olacağını da sözlerine ekledi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Canlı İsmail Akçay Yusuf Mayda Gümüşhane Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title