Haberler

Gül: "Yeni Strateji Irak'a Huzur Getirsin"

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Irak'ın İstikrara Kavuşmasının Türkiye İçin de Çok Önemli Olduğunu Vurgulayarak, Bu Nedenle ABD'nin Yeni Irak Stratejisinin Başarılı Olmasını ve Irak'a Huzur Getirmesini Dilediklerini Bildirdi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Irak'ın istikrara kavuşmasının Türkiye için de çok önemli olduğunu vurgulayarak, bu nedenle ABD'nin yeni Irak stratejisinin başarılı olmasını ve Irak'a huzur getirmesini dilediklerini bildirdi.

Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt ile Dışişleri Konutu'nda bir araya gelen Gül, görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında soruları yanıtladı.

ABD'nin yeni Irak stratejisi ile ilgili bir soru üzerine Gül, Irak'ın huzur ve istikrara kavuşmasının sadece Irak için değil Türkiye ve bütün bölge için çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Dolayısıyla açıklanan bu yeni stratejinin başarılı olmasını ve Irak'a huzur getirmesini diliyorum" diye konuştu.

Bakan Gül, stratejinin başarılı olup olmayacağı sorusuna karşılık bunu şimdiden kimsenin söyleyemeyeceğini belirterek, "bekleyip görmek gerektiğini" ama bu zaman zarfında da Türkiye'nin Irak'ın istikrarına yönelik destek ve katkılarını sürdüreceğini kaydetti.

Iraklıların, ülkelerini istikrara kavuşturacak güce şimdiye kadar sahip olmadığını belirten Gül, Irak'taki güvenlik birimlerinin ülkenin güvenliğini sağlayacak durumda olmadığını bildirdi.

Gül, Türkiye olarak Irak'ın bir an önce huzura kavuşmasını, bol olan kendi kaynaklarını kullanabilir hale gelmesini, Irak yönetiminin kendi halkı ve komşularıyla barışık olmasını ve bölgeye huzur gelmesini istediklerini ifade etti.

Gül, "Bu, tabii ki bekleyip görmemiz gereken bir şey. Bu da bir şey yapmayacağız anlamında değil. Irak'ın istikrarı ile ilgili biz de elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Tabii ki neticede Irak, Iraklılarındır ve Irak'ın düzene kavuşması esas onların ülkelerine sahip çıkmasıyla olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title