Haberler

Gül, Sılva Onuruna Yemek Verdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Birliği Gibi Türkiye'nin de Bir 'Barış ve Çağdaşlaşma Fikrini Simgelediğini' Belirterek, 'Türkiye'nin de Katılımıyla AB Yalnızca Daha Güçlü, Daha Müreffeh, Daha Güvenli Bir İşbirliği Alanı Olmakla Kalmayacak, Küresel Bir Aktör Olarak Erişimini ve İnandırıcılığını da Arttıracaktır' Dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Birliği gibi Türkiye'nin de bir ''barış ve çağdaşlaşma fikrini simgelediğini'' belirterek, ''Türkiye'nin de katılımıyla AB yalnızca daha güçlü, daha müreffeh, daha güvenli bir işbirliği alanı olmakla kalmayacak, küresel bir aktör olarak erişimini ve inandırıcılığını da arttıracaktır'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva ve eşi Maria Cavaco Silva onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, yemekte yaptığı konuşmaya, Silva ve beraberindeki heyeti Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı.

Gül, Türk dış politikasının, ''çevresindeki sorunların çözümüne katkıda bulunmak, bölge halklarının refah içinde gelişmelerini sağlayacak barış ve istikrar ortamının oluşturulmasına yardımcı olmak'' hedefleri çevresinde şekillendiğini kaydederek, Türkiye'nin bu hedefe ulaşmak için üzerine düşeni yapmakta kararlı olduğunu vurguladı. Gül, bu anlayıştan hareketle, komşularla mevcut güçlüklerin karşılıklı çıkar temelinde halli yolunda son yıllarda önemli mesafe katedildiğine işaret etti.

AB'ye üyeliğin Türkiye'nin stratejik önceliği olduğunu söyleyen Gül, ''Avrupa Birliği'nin bir parçası olmak, Büyük Atatürk'ün işaret ettiği ve milletimizin gönülden benimsediği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma hedefimizde bir dönüm noktası teşkil edecektir. Zira, tıpkı Avrupa Birliği gibi Türkiye de bir barış ve çağdaşlaşma fikrini simgelemektedir'' diye konuştu.

Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva da konuşmasında, Türkiye ile Portekiz arasındaki ilişkilerin yüzyıllara dayandığını belirterek, bu sağlam dostluğun Atlantik İttifakı ve Avrupa Konseyi gibi örgütlerdeki ortaklıklarla kendisini gösterdiğini belirtti.

Portekiz'in Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği desteği tekrarlayan Silva, ''Bugünün Avrupası Türkiye'nin merkezi bir rol sahibi olduğu uzak ve yakın tarihin bir ürünüdür. Yarının Avrupasının, yani günümüzün ve geleceğin sorunlarıyla başa çıkabilecek, uluslararası sahnede daha güçlü, inanılır ve etkin olan, barış, güvenlik ve toplumsal ve ekonomik kalkınmayı güvence altına alabilecek bir Avrupa'nın, Türkiye'nin katkısına ihtiyacı vardır'' diye konuştu.

İki cumhurbaşkanı da konuşmalarının ardından kadeh kaldırdı.

Portekiz Cumhurbaşkanı Silva, yarın İstanbul'a geçerek ziyaretini sürdürecek.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Onaylı randevu nasıl onaylanır (Telefonla ve E-Nabız'dan)?
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title