Haberler

Gül, Hakkındaki İddiaları Yalanladı

Gül, İddia Edilenlerin Aksine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Yapmış Olduğu Bilboard İhalesiyle Babası, Kardeşi ve Ortaklarının Firması Olan Asteksan Şirketinin Hiçbir İlgisi Olmadığını Belirtti.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, iddia edilenlerin aksine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu bilboard ihalesiyle babası, kardeşi ve ortaklarının firması olan ASTEKSAN şirketinin hiçbir ilgisi olmadığını belirterek, ihaleyi kazanan şirketin Alman Ströer firması olduğunu ve ASTEKSAN'ın bu firmaya iş yaptığını söyledi.

Gül, ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, Esenboğa Havaalanı yolu, Eskişehir yolu ve Kuğulu Kavşak aydınlatma işleriyle de kardeşinin uzaktan yakından bir ilgisi olmadığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Gül, son günlerde, bazı basın ve yayın organlarında şahsı ve ailesi ile ilgili doğru olmayan, yanlış ve yalan haberler yer almaya başladığını kaydetti. Gerek Cumhurbaşkanlığı seçimi süreci gerek içinde bulunulan iç siyasi ortam dikkate alındığında, bu tür haberlerin tesadüfi olmadığının anlaşılacağını belirten Gül, açıklamasında şunları kaydetti:

"Babam, 1972 yılında Kayseri Hava İkmal Merkezi Tayyare Fabrikası'nın Tesviye Atölyesi'nin usta başısı olarak emekli olmuştur. Emekliliğini takiben ortaklarıyla beraber kurduğu şirketiyle çalışma hayatına devam etmekte, 35 yıldır metal sektöründe faaliyet göstermekte ve Kayseri Organize Sanayi bölgesinde imalat yapmaktadır. Bazı haberlerde yazıldığının aksine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu bilboard ihalesiyle babam, kardeşim ve ortaklarının firması olan ASTEKSAN şirketinin hiçbir

ilgisi yoktur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı açıklamadan da görüleceği üzere, ihaleyi kazanan şirket dünyanın pek çok ülkesinde benzeri işleri yapan Alman Ströer firmasıdır. Bu firmaya diğer şirketler gibi ASTEKSAN da iş yapmaktadır ve onun Türkiye'deki tedarikçilerinden birisidir. Diğer yandan, bir CHP milletvekilinin iddia ettiğinin tersine, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, Esenboğa Havaalanı yolu, Eskişehir yolu ve Kuğulu Kavşak aydınlatma işleriyle de kardeşimin uzaktan

yakından bir ilgisi yoktur. Son olarak, bir sene önce herkese uygulanan eşit şartlarda, açık ve şeffaf bir şekilde TOKİ-Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan aldığım evin sanki şaibeli bir işlemmiş gibi yansıtılmasını da kamuoyunun takdirine bırakıyorum".

(MÜG-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title