Haberler

"Görmeyen Gözler" Rastgele Dedi

Turnuvada Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral da hazır bulundu.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesinin Trakya Kalkınma Ajansı, Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği ve Tekirdağ Anadolu Lisesi'nin katkıları ile gerçekleştirdiği "Mutlu Kentin Gözleri Kitapların Sesleri" projesine dikkat çekmek amacıyla, Tekirdağ Süleymanpaşa sahil bandında "Görmeyen Gözler Balık Tutma Turnuvası" adıyla bir etkinlik düzenlendi.

Başkan Eşkinat, yarışma sırasında yarışmacılarla yakından ilgilenerek moral verdi. Turnuvaya ayrıca çok sayıda basın mensubu ve vatandaş da ilgi gösterdi.

Etkinlikte ayrıca engelli çocukların modellik yaptığı siyah beyaz fotoğraflardan oluşan bir sergi de açıldı.

EŞKİNAT: GÖRME ENGELLİLERİMİZİ SOSYAL YAŞAMA ADAPTE ETMEYİ AMAÇLIYORUZ"

Turnuva ile ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Bugün sosyal yaşama görme engellileri adapte etme adına bir yarışma düzenlendi. Bu Tekirdağ için bir ilk ancak bunun devamı gelecek. Bugün görme engelli kardeşlerimiz yanında gören kardeşleri ile birlikte denize attıkları oltaları ile şanslarını arıyorlar. Ben hepsine 'rastgele' diyorum," dedi.

DERECEYE GİRENLERE MADALYA VERİLDİ

Sahil Portakal Kafe önünde gerçekleştirilen yarışmada, ilk kez balık tutmanın heyecanını yaşayan engelli vatandaşlar, birbirleri ile kıyasıya yarıştı. Yaklaşık iki saat süren turnuvanın sonunda dereceye giren yarışmacılara madalya takdim edildi.

Turnuvada birinci olan görme engelli Nihal Aslan altın madalya, ikinci Selvihan Şimşek gümüş ve Harun Reşit Deveci ise bronz madalya kazandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Trakya Bölgesi Ekrem Eşkinat Süleymanpaşa Tekirdağ Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title