Haberler

Görme engelli bisikletçi Ayvalık'ta -

Aktif Sosyal Tüm Engelliler Dostları (ASTED) Genel Koordinatörü, görme engelli Namık Tuncel, yol arkadaşı bedensel engelli Gökay Boztur ile başladığı bisikletli yolculuğunun 170 kilometresini tamamlayarak, Ayvalık ilçesine ulaştı.

Aktif Sosyal Tüm Engelliler Dostları (ASTED) Genel Koordinatörü, görme engelli Namık Tuncel, yol arkadaşı bedensel engelli Gökay Boztur ile başladığı bisikletli yolculuğunun 170 kilometresini tamamlayarak, Ayvalık ilçesine ulaştı.

Türkiye'deki engelli oranının hızla artması ve bu artışa neden olan trafik kazalarına dikkati çekmek için bisikletle Manisa'dan Ankara'ya pedal çevirmeye başlayan görme engelli Namık Tuncel'in yol arkadaşı bedensel engelli Boztur'un rahatsızlanması nedeniyle Ayvalık'tan itibaren kendisine eşi Mandy Tuncel'in eşlik edeceği öğrenildi.

Tandem adı verilen özel bir bisikletle pedal çevirecek olan Tuncel, Accell firmasının sponsorluğunda, Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliği ile bu uzun yolda kar ve buzla mücadele ederek Ankara'ya ulaşmayı amaçlıyor.

Manisa'dan yola çıkıp, İzmir Bornova istikametinden Menemen, Aliağa, Bergama, Dikili'den sonra Altınova'ya ulaşan görme engelli bisiklet sürücüsü Namık Tuncel, Altınova'da kendisine bu projede destek verenlerden biri olan belediye başkanı Asım Sürer ile görüştü.

Özel bisikletiyle Küçükköy Belediyesi'nin ardından, Ayvalık'a geçen görme engelli Namık Tuncel ve iki çocuğunun annesi olan hayat arkadaşı Mandy Tuncel, burada da İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.

Ayvalık Emniyet Müdür Yardımcısı Gürol Dikyol tarafından karşılanan Tuncel, Emniyet Müdür Yardımcısı Dikyol ile bir süre görüştü. Ayvalık'taki ziyaretlerinin ardından bisikletli Ankara yolculuğuna olumsuz hava şartlarına rağmen pazartesi gününden itibaren devam edecek olan Tuncel; Gömeç, Burhaniye, Edremit, Çanakkale üzerinden Bursa, Eskişehir istikametini takip ederek, Ankara'ya ulaşmayı hedefliyor.

Zorlu kış koşullarına rağmen engelli realitesine dikkatleri çekmek için Ankara'ya ulaştıktan sonra Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile görüşmesi beklenilen Tuncel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yapmış olduğumuz araştırmalarda engellilerin engelli olmalarının en büyük nedeni trafik kazalarının olduğunu tespit ettikten sonra emniyetteki arkadaşlarımızla beraber biz ne yapabiliriz diyerek yola çıktım. Engellilik oranının artışında en büyük sebep trafik kazalarıydı. Emniyet Genel Müdürlüğünün geçen sene yapmış olduğu çalışmayla yola çıktık. Verilere göre 2002 senesinde olan trafik kazaları 400 bindeyken 2012'de 1 milyon 296 bine çıkmış. Bu rakamın sadece yüzde 10'unu dikkate alırsak 28 bin insan bu kazalarda engelli kalıyor" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Ayvalık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title