Haberler

Gördesli Dev Öğrenciler Manisa'yı Tanıma Turuna Çıktı

Manisa'nın Gördes ilçesine bağlı Çiğiller köyünde eğitim-öğretim veren 75.Yıl İlköğretim Okulu öğrencileri, Manisa'ya gelerek şehrin tarihi ve kültürel yerlerini gezdiler.

Manisa'nın Gördes ilçesine bağlı Çiğiller köyünde eğitim-öğretim veren 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencileri, Manisa'ya gelerek şehrin tarihi ve kültürel yerlerini gezdiler. Gezi kapsamında "251 Dev Öğrenci" projesinin mimarı Vali Halil İbrahim Daşöz'ü de ziyaret eden öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gördes'in 4 bin 900 dev öğrencisinden 46'sı, Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde bahsedilen Manisa'daki yerleşim yerlerini gezip tanımayı amaçlayan "Evliya Çelebi Yolunda" projesi kapsamında geziye çıktılar. Manisa'yı tanıtan fotoğrafların yer aldığı özel dizayn edilmiş otobüs ile sabah erkenden yola çıkan öğrenciler Gördes Kayacık beldesini, Gölmarmara, Saruhanlı ve Akhisar ilçelerini gezdiler.

Günübirlik gezinin son durağı olan Manisa'ya gelerek şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret edip yakından inceleme fırsatı bulan çocuklar Manisa'yı tanıdıkları için büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Okulun Müdür Yardımcısı Alparslan Atalay, Matematik Öğretmeni Muharrem Sezen, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Özlem Öztürk ve Rehber Öğretmen Bayram Çınar eşliğinde gezi yapan çocuklar, "251 Bin Dev Öğrenci" projesine destek olmak, ilimizin ve ilçemizin tanınırlığını arttırarak Marka Kent olmasına katkıda bulunmak, Evliya Çelebi'yi tanımak ve tanıtmak istedik. Manisa'mız çok güzel bir il. Yenihan, Kurşunluhan, Muradiye Cami ve Kulliyesi, Sultan Camii ve külliyesi ile Niobe Ağlayan Kaya'yı ziyaret ettik. Daha gezip göremediğimiz ilçelerimiz var. Onları da en kısa sürede görmek isteriz. Bize bu geziyi düzenleyen büyüklerimize çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandılar.

Rehber öğretmen Bayram Çınar, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2007 yılında 15 marka kentten birisi olarak ilan edilen Manisa'nın turizm ili olarak algılanması için Manisa Valiliği tarafından Manisa Turizm Seferberliği ve Markalaşma Projesi başlatılması nedeniyle böyle bir proje geliştirildiğini söyledi. Çınar, UNESCO tarafından 400. doğum yılı münasebetiyle 2011-2012 eğitim-öğretim yılının Evliya Çelebi yılı olarak ilan edilmesiyle Gördesli dev öğrenciler için bu projenin hazırlandığını kaydetti.

GÖRDESLİ DEV ÖĞRENCİLERİ VALİ DAŞÖZ UĞURLADI

Gezi kapsamında "251 Dev Öğrenci" projesinin mimarı Vali Halil İbrahim Daşöz'ü de ziyaret eden öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Daşöz, Gördesli dev öğrencilerin yaptığı gezinin Manisa'nın Turizm Seferberliği ve Markalaşma Projesi'ne çok uygun olduğunu, öğrencilerin bu yaşlarda illerini tanıması ilçelerini tanıtması ve turizm bilincinin gelişmesi için çok önemli olduğunu söyledi. Vali Daşöz şöyle konuştu: "Gördesli dev öğrenciler Manisa'nın tarihi ve kültürel değerlerini turizme kazandırmak için turizm elçiliği yapıyorlar. Çocuklar önce kendi ilçesi ve ilindeki kültürel ve tarihi değerleri bu gibi gezilerle tanımalı. Birlik beraberlik içerisinde bu tür çalışmalar ve etkinlikler olursa işte o zaman Manisa marka kenti olur"

Vali Daşöz projeyi hazırlayan İlçe Proje Kurulu'nu tebrik ederek öğrencileri Valilik önünden Gördes'in Çiğiller köyüne uğurladı. Gördes'in 45 kişilik ilk dev öğrenci grubu da 8 Mayıs tarihinde yine "Evliya Çelebi Yolunda" projesi kapsamında Demirci, Kula, Ahmetli ve Salihli ilçelerini gezmişlerdi.

(ÖND)

11.05.2012 13: 26: 19

TSI

NNNN - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Daşöz Gördes Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title