Haberler

Goldaş'tan "Derindenizler" Defilesi

Goldaş, İklim Değişikliği ve Küresel Isınmanın Tehdit Ettiği Deniz Hayatını Anlatan Koleksiyonlarını Sergilediği Defileyle Yaza Merhaba Dedi.

Goldaş, iklim değişikliği ve küresel ısınmanın tehdit ettiği deniz hayatını anlatan koleksiyonlarını sergilediği defileyle yaza merhaba dedi.

Deniz yaşamının ele alındığı tasarımlarla denizleri bekleyen tehlikelere dikkat çekmeyi amaçlayan defile, Kuruçeşme Suada'da gerçekleştirildi. Denizin üstünde denizi anlatan defilede üçü İtalyan 20 manken podyuma çıktı. Defilenin ardından sahne alan Tanto Project ise şarkılarıyla davetlileri coşturdu.

Özgün tasarımları ile fark yaratan Goldaş, derindenizler adını verdiği muhteşem bir defile ile Suada Kuruçeşme'de yaza merhaba dedi. Goldaş'ın denizleri anlatan çok özel koleksiyonlarının sergilendiği gece, iş, sanat ve cemiyet hayatından pek çok seçkin ismi buluşturdu. Ünlü mankenler Azra Akın, Demet Kutluay, Sinem Güven, Hande Subaşı, Yüksel Ak ve Çağla Şikel'in de aralarında bulunduğu 20 mankenin sunumuyla aktarılan denizlerin hikayesi özel koreografisiyle de izleyenleri büyüledi.

İtalya'dan Goldaş defilesi için gelen ünlü top modellerin podyuma çıkması ise gecenin sürprizi oldu. Dünyanın moda başkentlerinden Milano'da Yamamay, Emporio Armani, Donna Karan, Dolce&Gabbana, Jil Sander gibi pek çok ünlü moda evi ve markanın defilelerinde görev alan Camilla Morais, Sarah Muller ve Maria Beljanina, sundukları takılar kadar güzellikleriyle de tüm konukları büyüledi.

Defile için adeta yeniden tasarlanan Suada Kuruçeşme'de, defilenin yapılacağı bölümün düzenlenmesinde, konsepte uygun olarak deniz ve okyanusu en iyi yansıtacak görsel düzenlemeler kullanıldı. Sunuculuğunu Eyşan Özhim'in üstlendiği defilenin koreografisi Zeynep Arkök tarafından gerçekleştirildi. Mankenlerin defilede giydikleri kıyafetleri ise Çiğdem Akın tasarladı.

Ünlü hanımların şıklık yarışına girdiği geceye, Goldaş Başkanı Hasan Yalınkaya ve eşi Gülten Yalınkaya ile Goldaş CEO'su Sedat Yalınkaya ve eşi Ferah Yalınkaya ev sahipliği yaptı.

Goldaş CEO'su Sedat Yalınkaya'nın açılış konuşmasıyla başlayan "derindenizler" defilesinde ilk olarak Goldaş'ın 2004 yılından bu yana yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi "Goldaş Takı Tasarım Yaz Okulu" öğrencilerinin, Ege'nin iki yakasını yorumladıkları "Arşipel & Suyun İki Yakası" koleksiyonu sunuldu. İzleyenler, mitolojik figürler, Antik Çağ mimarisinden yorumlar ve iki halkın dostluğunu vurgulayan öğelerin ağırlık kazandığı tasarımların ışıltısıyla buluştular.

Goldaş tasarımcıları, derindenizler konseptinin çıkış noktasını kirlilik, küresel ısınma ve iklim değişikliklerinin her geçen gün daha fazla tehdit ettiği denizler ve denizin hayat verdiği milyonlarca canlıdan hareketle oluşturdu. Deniz yaşamının ele alındığı tasarımlar ile denizleri bekleyen tehlikelere dikkat çekilmesi amaçlandı.

Tarih boyunca kültürleri birleştiren, yaşam kaynağı olan denizler ve denizlerdeki gizemli ve insanı adeta büyüleyen yaşamı anlatan derindenizler defilesi, med-cezir takılarıyla devam etti. Daha sonra sırayla sergilenen ve özgün tasarımların farklı temalarla işlendiği Transparan Gölgeler, Dalgaların Ritmi, Karanlık Silüetler, Şeffaf Yansıma ve Girdap koleksiyonları, izleyenlere denizin tüm yansımalarını hissettirdi. Deniz kabukları, balıklar, yengeçler, ahtapotlar, denizanaları, mercanlar gibi deniz

altının renkli dünyasından izlerin yanı sıra denizli ilgili halat, dümen, pusula, çıpa gibi objeler defile takılarına damgasını vurdu. Boğaz'ın serin esintisi altında yapılan defile, denizi her yönüyle anlatan takı ve aksesuarların eşliğinde eşsiz bir görsel ziyafete dönüştü.

Denizlerin masalsı öyküsünü ölümsüzleştiren ve izleyenleri de bu öykünün bir parçası yapan defilesinin finalinde ise her koleksiyona ait en özel parçalar, defilede görev alan mankenler tarafından tekrar sunuldu ve izleyenlerden büyük alkış aldı.

Defilenin ardından başlayan parti, DJ Salih Saka'nın müzikleriyle renklendi. Partinin sürprizi ise Goldaş derindenizler gecesi için İstanbul'a gelen İsrailli ünlü grup Tanto Project oldu.

(ERÖ-ERÖ-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title