Haberler

Goldaş, İlk Çeyrekte Karını İkiye Katladı

Türkiye'nin İlk ve Tek Halka Açık Mücevherat Firması Goldaş Kuyumculuk, 2007 Yılına Rekor İhracat ve Kar Artışı ile Başladı. 2006 Yılındaki Büyümesini, 2007'nin İlk Çeyreğinde de Sürdüren Goldaş, Geçen Yılın Aynı Dönemine Göre İhracatını Yüzde 471 Oranında Artırırdı. Bu Dönemde Goldaş'ın Karı da İki Katına Çıktı.

Türkiye'nin ilk ve tek halka açık mücevherat firması Goldaş Kuyumculuk, 2007 yılına rekor ihracat ve kar artışı ile başladı. 2006 yılındaki büyümesini, 2007'nin ilk çeyreğinde de sürdüren Goldaş, geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 471 oranında artırırdı. Bu dönemde Goldaş'ın karı da iki katına çıktı.

SPK Seri: XI, No: 25 Tebliğ esaslarına göre hazırlanan konsolide finansal tablolara göre 2007 yılının ilk döneminde ihracatını 6 katına çıkaran Goldaş Kuyumculuk, 61 milyon 418 bin dolarlık ihracat rakamına ulaştı. 2007 yılının ilk 3 ayında 819 milyon 978 bin YTL satış geliri elde eden Goldaş, aynı dönemde karını yüzde 99.13 oranında artışla 4 milyon 59 bin YTL'ye çıkardı.

Goldaş Kuyumculuk'un ilk çeyrek finansal verilerine bakıldığında, 2007'nin ilk döneminde özsermaye ve toplam varlıklarda da büyüme kaydedildiği görülüyor. Yılın ilk çeyreğinde, Goldaş'ın toplam varlıkları yüzde 19.88 oranında artarak 334 milyon 378 bin YTL'ye yükseldi. Aynı dönemde Goldaş'ın özsermayesi de yüzde 7.16 artışla 149 milyon 850 bin YTL oldu.

Goldaş CEO'su Sedat Yalınkaya, yaptığı değerlendirmede, büyüme ile geçen 2006 yılının ardından hız kesmeden devam ettiklerini, yılın ilk çeyreğinde ihracatlarını ve karlılıklarını önemli ölçüde artırdıklarını söyledi. Yalınkaya, yılın 3 aylık döneminde ihracatta elde ettikleri rekor büyümenin şirketin uluslararası pazarlardaki payını artırmak amacıyla yürüttükleri çalışmaların sonucunda gerçekleştiğini söyledi. Goldaş'ın 2006 yılı genelinde ve yılın ilk çeyreğinde yüksek kar rakamlarına ulaştığına da

dikkati çeken Sedat Yalınkaya, hedeflerinin bu dönemdeki büyümeyi yılın geri kalanında da sürdürmek olduğunu dile getirdi.

(ERÖ-ERÖ-OK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title