Haberler

Gökyüzünde Yılın Son Görsel Şölenine Az Kaldı! Göktaşı Yağmuru Geliyor

Güncelleme:

Gökyüzünde yılın son ve en büyük görsel şöleni olarak nitelendirilen "Geminid göktaşı yağmuru", 13-14 Aralık gecelerinde zirveye ulaşacak.

Işık yoğunluğunun az olduğu bölgelerde çıplak gözle izlenebilecek göktaşı yağmurunda, dünyaya saatte 120'ye yakın göktaşının düşmesi bekleniyor.

YILDA 8 GÖKTAŞI YAĞMURU YAŞANIYOR

Antalya'daki TÜBİTAK Ulusal Gözlemevinin her yıl hazırladığı ve yılın en önemli gök olayları ile günlük olarak gezegenler, yıldızlar, Ay, Güneş ve Dünya'nın konumlarıyla ilgili bilgilerin yer aldığı Gök Olayları Yıllığı'na göre, yılda 8 kez göktaşı yağmuru yaşanıyor. Bu göktaşı yağmurları ocak ayında Quadrantid (Dörtlük), nisanda Lyrid (Lir), mayısta Eta Aquarid (Eta Kova), temmuzda Delta Aquarid (Delta Kova), ağustosta Perseid (Perse), ekimde Orionid (Avcı), kasımda Leonid (Aslan) ve son olarak Geminid (İkizler).

EN YOĞUNU İKİZLER

Gökyüzü görsel şölenleri arasında en öne çıkan ise Ağustos'ta, saatte 90'a kadar göktaşının izlenebildiği Perse ile 13-14 Aralık'ta gerçekleşecek olan ve saatte 120'ye kadar göktaşının izlenebileceği İkizler. İkizler meteor yağmurunun en etkin hali, bu yıl 13 ve 14 Aralık geceleri görülecek. 10-15 Aralık tarihleri arasında sürmesi beklenen görsel şölende, saatte 120'ye kadar meteor görülebilecek. Halk arasında "yıldız kayması" olarak nitelendirilen meteor yağmurlarından en etkini olan İkizler göktaşı yağmurunu, 3200 Phaethon kuyrukluyıldızı oluşturuyor.

ÇIPLAK GÖZLE İZLENEBİLECEK

Mars ile Jüpiter arasında bulunan astroit kuşağındaki cisimlerin zaman zaman gezegen çekimlerinden dolayı yörüngelerinden çıkabildiklerini belirten TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Halil Kırbıyık, böylece göktaşlarının güneş sistemine dağıldığını, bazılarının dünya üzerine düştüğünü, bunların çoğunun da atmosferde yandığını söyledi. Prof. Dr. Kırbıyık, halk arasında "yıldız kayması" olarak bilinen göktaşı yağmurunun, çıplak gözle gece karanlığında, ışık yoğunluğunun az olduğu yerlerde ve bulutsuz havada izlenebileceğini kaydetti. Prof. Dr. Halil Kırbıyık, göktaşlarının atmosfere girerken yandığı için ışık çıkarttığını ve yıldız gibi göründüğünü ancak yıldızla hiçbir alakası olmadığını dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Komik - İlginç Teknoloji Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (2)

BLA BLAA:

KARA CÜNEYT BEY SİZ ÇOK BİLGİLİ BİRİ OLDUĞUNUZ İÇİN Mİ MÜSLÜMANLARI CAHİLLİKLE VE GERİ KALMIŞLIKLA İTHAM EDİYORSUNUZ? BENCE BU YAKLAŞIMINIZ BAHSETTİĞİNİZ CEHALETE DAHA YAKIN

2
0
yanıtYanıtla
Kara cüneyt e:

Yav sen tam bir soytarı olmuşsun

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title