Haberler

Global Yatırım Holdingden Sümerpark Açıklaması... -"her İki Şirkette de (Global Yatırım Holding ve Pera Gayrimenkul) Sami Ofer'in ya da Ona Ait Şirketlerin Hissesi Yoktur"

Global Yatırım Holding, Sami Ofer ya da Ona Ait Şirketlerin Global Yatırım Holding ve Pera Gayrimenkul'de Hissesinin Bulunmadığını Bildirdi.

Global Yatırım Holding, Sami Ofer ya da ona ait şirketlerin Global Yatırım Holding ve Pera Gayrimenkul'de hissesinin bulunmadığını bildirdi.

Global Yatırım Holding AŞ'den yapılan açıklamada, Sümerpark projesinin Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Okyanus AŞ'nin eşit ortak olarak kurdukları Kentsel Gayrimenkul Yatırım AŞ tarafından gerçekleştirileceği belirtilerek, halka açık olan Pera Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığının dönüştürülmesiyle ortaya çıkan Pera Gayrimenkul'ün de halka açık olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Global Yatırım Holdingin de halka açık bir şirket olduğu ve yüzde 19 hissesinin yabancı kurumsal yatırımcıya ait olduğu hatırlatılarak, şöyle denildi:

''Her iki şirkette de Sayın Sami Ofer'in ya da ona ait şirketlerin hissesi yoktur. Sayın İdan Ofer ise Global Yatırım Holdingin 30 Haziran'da yapılan genel kurulunda icra sorumluluğu bulunmayan üye olarak yönetim kurulunda yer almıştır. Yönetim Kuruluna davet edilme amacı kendisinin kimya, gemicilik, ileri teknoloji ve enerji alanındaki tecrübelerinden yararlanılmasıdır.''

Açıklamada, Global Yatırım Holdingin, Ofer Grubu ve diğer yabancı ortaklarla beraber yürüttükleri Park Otel ve Kuşadası Club Med projeleri dışında başka hiçbir projede Ofer Grubu ile ortaklığı bulunmadığı, Global Yatırım Holding ve Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının, halka açık şirketler oldukları için bu konudaki her türlü yükümlülüklerini şeffaf biçimde yerine getirdikleri bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title