Haberler

Gkry Sözcüsü Paşardis'in Türk Tarafını Diyaloğa Davet Ettiği İddiası

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, Kıbrıs Rum Sözcüsü Hristodulos Paşardis'in, Lokmacı Kapısı'nın Açılabilmesi İçin Kıbrıs Türk Tarafını Birleşmiş Milletler (BM) Aracılığıyla Diyaloğa Davet Ettiklerini İddia Ettiğini, Ancak Kendilerine Böyle Bir Davetin veya Çağrının Ulaşmadığını Belirtti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, Kıbrıs Rum Sözcüsü Hristodulos Paşardis'in, Lokmacı Kapısı'nın açılabilmesi için Kıbrıs Türk tarafını Birleşmiş Milletler (BM) aracılığıyla diyaloğa davet ettiklerini iddia ettiğini, ancak kendilerine böyle bir davetin veya çağrının ulaşmadığını belirtti.

Erçakıca, Lokmacı Kapısı'nın açılmaması için her gün yeni bahaneler oluşturan Rum tarafının, (kapının açılmasını) bu tür oyunlarla sonuçsuz bırakma gayretinde olduğuna da işaret etti. Erçakıca, "Kıbrıs Rum Sözcüsü Hristodulos Paşardis, Rumca gazetelerde bugün yer alan demecinde, Lokmacı Kapısı'nın açılabilmesi için Kıbrıs Türk tarafını Birleşmiş Milletler aracılığıyla diyaloga davet ettiklerini ileri sürdü. Paşardis, bu yönde bir açıklamayı geçtiğimiz Cuma günü de yapmış, ancak Kıbrıs Türk tarafına bu yönde herhangi bir çağrı veya davet ulaşmış değildir. Geçen hafta sonundan itibaren yaşanan bayram tatili nedeniyle bu girişimin tarafımıza ulaşmasının gecikebileceği düşünülmüş olmasına karşın, bugün de bu konuda herhangi bir taleple karşılaşılmamıştır" diye bildirdi.

Kıbrıs Türk tarafının, iki halk arasındaki ilişkileri geliştirmeye yardımcı olacak her türlü girişime katkı koymaya hazır olduğunu belirten Erçakıca, "Kıbrıs Rum tarafının, suçlamalar ve manipülasyonlarla bunu engellemesine olanak vermeyeceğiz" diye konuştu.

(MG-SŞ-SŞ-FS-FS-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title