Haberler

Girişimcilik Kursu Meyvelerini Vermeye Başladı

Adıyaman’ın Sincik İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen girişimcilik kursları meyvelerini vermeye başladı.

Adıyaman'ın Sincik İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen girişimcilik kursları meyvelerini vermeye başladı.

Sincik Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Adıyaman Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile KOSGEB Adıyaman Hizmet Merkezi tarafından Sincik ilçesinde ortaklaşa düzenlenen girişimcilik kursuna katılan ve belge almaya hak kazanan kursiyerler belgelerini aldı. Kursiyerler, İşkur tarafından kendi işlerini kurmayı düşünen engelliler için açılan "Engelliler ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Destekleri" projesine başvuru yapmaya başladı. Proje kapsamında başvuru yapan girişimcilere İş-Kur tarafından 50 bin TL' ye kadar hibe desteği sağlandığı belirtildi.

Engellilere proje yazma konusunda teknik destek verdiklerini belirten Sincik Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüseyin Meriç, "Girişimcilik Kursuna 25 kişi katılmış olup, 22 kişi kursu başarı ile tamamlayarak belge almaya hak kazandı. Belgeler kasım ayında kursiyerlere teslim edildi. İşkurun destek projesi hakkında bilgilendirilen bu kursiyerlerimizden şu ana kadar 5 kişi hibe proje başvurusu yaptı. Halk Eğitimi çalışanlarımızla birlikte başvuru yapanlara başvuru rehberine uygun teknik konularında desteklerimizi sunduk. Başlangıç için çok iyi bir sayıya ulaştık. İletişim bilgileri bizde olan bu kursiyerlerimize ülkemizde ilanı yapılan projeler ile ilgili bilgi aktarımımız devam edecek olup, proje başvuruları için teknik destek verilmesine devam edilecektir. İş hayatına katılacak tüm kursiyerlerimize şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

Proje desteği konusunda yardım alan girişimci Ercan Demirel ise, "Engel durumum nedeniyle dışarıda çalışıp iş imkanı bulmakta zorluk çekiyordum. Devletime yük olmak yerine kendi işimi kurmaya karar verdim. Bunun için Sincik ilçesinde düzenlenen Girişimcilik Kursuna katıldım. Aldığım bu belge sayesinde İşkur projelerinden yararlanma imkanım oldu. Köyde mevcut yerimde proje kapsamında büyükbaş hayvan alarak besicilik yapmayı ve bu şekilde ülkeme faydalı bir birey olmayı hedefliyorum" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halk Eğitimi Merkezi Adıyaman Sincik Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 6 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? SON DAKİKA İslahiye kazada ölenlerin isimleri açıklandı mı (GAZİANTEP)? Crystal Palace Manchester United maçı CANLI izle! 6 Mayıs Crystal Palace MANU maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Özgür Özel-Devlet Bahçeli görüşmesi ne zaman, saat kaçta yapılacak? 7 Mayıs Salı okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title