Haberler

Giresun: 2006 Ürünü Fındığın Durumu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun Milletvekili Hasan Aydın, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından fındık alımı için alt yapı hazırlıklarının sürdürüldüğünü söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun Milletvekili Hasan Aydın, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından fındık alımı için alt yapı hazırlıklarının sürdürüldüğünü söyledi.

Aydın, yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan başkanlığında oluşturulan Fındık Komisyonu tarafından alınan karar uyarınca TMO aracılığıyla 2006 ürünü fındık alımının yapılacağını hatırlattı. Fındık Komisyonu kararının yeni ürün fındıkta yaşanacak olan soruna çözüm üretilmesi amacı güttüğünü vurgulayan Aydın, TMO tarafından fındık alınacak olmasının altında FİSKOBİRLİK'in devreden çıkarılmasının yattığı yönündeki iddialarının tamamen uydurma olduğunu öne sürdü. Aydın, 4572 sayılı yasayla FİSKOBİRLİK'in özerk bir kurum olduğuna dikkat çekerek, birliğin yeni ürün sezonunda istediği gibi piyasaya girebileceğini belirtti.

TMO tarafından fındık alımı için alt yapı hazırlıklarının sürdürüldüğünü aktaran Aydın, "Fındıkta yaşanan sorunu FİSKOBİRLİK'in çözemeyeceği ortadadır. Hükümetimiz burada iyi niyetli davranarak, soruna çözüm üretmek adına bir çalışma içerisine girdi. TMO'ya fındık alımı yaptırılacak. Bununla ilgili alt yapı hazırlıkları tüm hızıyla sürdürülüyor. Kısa sürede de tamamlanarak, TMO fındık alımları için hazır hale gelecek. AK Parti Hükümeti olarak fındığa destek sağlayacağız. Fındık üreticisini hükümetimiz mağdur etmeyecektir" dedi.

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu'nun, TMO tarafından gerçekleştirilecek olan fındık alımları için depo ve elemanlarının kullandırılmasına yönelik "2006 fındığına iyi fiyat verilsin, 2005 ürünü fındığa sahip çıkılsın" şartlarını öne sürmesinin çözümsüzlüğe yönelik bir tutum gibi algılandığını kaydeden Aydın, fındıkta çözüm için birlik yönetiminin depo ve elemanların kullanımına destekçi olması gerektiğini ifade etti.

Aydın, FİSKOBİRLİK'in 12 Eylül tarihinde yapacağı olağanüstü genel kurulunda yönetim kurulu seçimlerine parti olarak hiçbir şekilde karışmayacakları, hiçbir adayı desteklemeyeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title