Haberler

Giaf Genel Kurulu

(GİAF) Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Akboz, "Yeni Türk Ticaret Kanunu ile Türkiye ekonomisinde yeni bir dönem başlayacak."

Güney ve Güneydoğu Genç İşadamları Federasyonu

(GİAF) Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Akboz, "Yeni Türk Ticaret Kanunu ile Türkiye ekonomisinde yeni bir dönem başlayacak. Ülkemizde ticari hayat adeta yeniden inşa edilecek" dedi.

Merkezi Gaziantep'te bulunan GİAF'ın 5. Olağan Genel Kurul toplantısı Gaziantep Ticaret Odası meclis salonunda yapıldı.

Genel kurulda tek listeyle gidilen seçimlerde Abdulkadir Akboz, Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Yeni yönetim kurulu üyeleri de Taner Özdurak, Alper Gürsoy, Ömer Faruk Sakarya, Engin Ateşsönmez, Hakan Akbağ, Gökhan Gökten, Aydın Toksöz, Mehmet Ali Durmaz, Alper Burnukara, Zeki Zorkirişçi, Mehmet Serkan İzol, Tarık Kubilay ve Hakan Burç'tan oluştu.

Akboz, toplantıda yaptığı konuşmada, federasyonun Gaziantep, Mersin, Adana, Hatay, İskenderun, Mardin ve Diyarbakır illerindeki 7 genç iş adamları derneğinden oluştuğunu, toplam 725 iş adamını çatısı altında topladığını belirtti.

Sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin sigortası olduğunu, bir toplumun sigortasının ise gençler olduğunu ifade eden Akboz, şunları söyledi:

"Küresel krizin ardından dünyada yeni bir rekabet haritası şekilleniyor. Bu yeni ortama uyum sağlayan ülkelerin daha hızlı büyüdüğünü, daha fazla zenginleştiğini görüyoruz. Risklerin ve fırsatların farkında olarak, bu yeni ortama uygun yeni bir büyüme hamlesi başlatmalıyız. Türkiye'de ekonomiyi büyüten, yatırımları ve istihdamı sağlayan özel sektörümüzdür. Bu yüzden özel sektörü güçlendiren her adım gündemin esas maddesi olmalıdır."

Yeni Türk Ticaret Kanunu'na değinen Akboz, "Yeni Türk Ticaret Kanunu ile Türkiye ekonomisinde yeni bir dönem başlayacak. Ülkemizde ticari hayat adeta yeniden inşa edilecek. Uluslararası standartlarda kurallar ticari hayata hakim olacak. Şirketlerimizin özellikle KOBİ'lerimizin bu yeni döneme uyum sağlaması için önemli hazırlıklar yapması gerekiyor. Bu hazırlığı yapmayan veya geciktiren şirketlerimiz küresel rekabette zorlanacaktır" dedi.

-"134 milyar dolar ihracat Türkiye'ye yakışmaz"

GİAF Onursal Başkanı Erhan Özmen de konuşmasında, Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat ve dünyanın en büyük 10. ekonomisi olmayı hedeflediğini hatırlatırken, bu büyüme hızıyla bunu yakalamasının mümkün gözükmediğini savundu.

Türkiye'nin yılda yüzde 7 büyümesi halinde bile 2023 yılında dünyanın en büyük 17. ekonomisi olabileceğini ifade eden Özmen, şunları kaydetti:

"Bizim önümüzdeki ülkeler çok hızlı büyüyor. Dünyanın 10. büyük ekonomisi olabilmesi için çok daha fazla ihracat yapıp, çok daha yüksek katma değerlere ulaşmamız lazım. 134 milyar dolar ihracat Türkiye'ye yakışmaz. Bu sadece hükümet ve devletle ilgili değil. 73 milyon insan elini taşın altına koymalıdır. Sivil toplum kuruluşları daha aktif olmalıdır."

Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Akboz, toplantının sonunda önceki Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Özbuğday ve üyelere teşekkür plaketi verdi.

Muhabir: Zeynep Yücetaş / Sevil Çelik

Yayıncı: İsmail Fidan - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Ticaret Odası Alper Gürsoy Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title