Haberler

Yurt Genelinde Lys'nin İkinci Oturumu Başladı

Yurt genelinde LYS'nin ikinci oturumu başladı 15 dakika kuralı yine isyan ettirdiBabanın LYS'de 15 dakika isyanı Sivas'ta oğlu LYS sınavına girmeye hazırlanan baba, 1 dakika geç kaldığı için oğlu salona alınmayınca isyan etti Görevlilere beddua ederek kapıları yumrukladı SİVAS - Sivas'ta oğlu...

Yurt genelinde LYS'nin ikinci oturumu başladı

15 dakika kuralı yine isyan ettirdi

Babanın LYS'de 15 dakika isyanı

Sivas'ta oğlu LYS sınavına girmeye hazırlanan baba, 1 dakika geç kaldığı için oğlu salona alınmayınca isyan etti

Görevlilere beddua ederek kapıları yumrukladı SİVAS - Sivas'ta oğlu LYS sınavına girmeye hazırlanan baba, 1 dakika geç kaldığı için oğlu salona alınmayınca isyan etti. Görevlilere beddua ederek kapıları yumrukladı.

Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesinde düzenlenen LYS-2 Lisans Yerleştirme sınavında 15 dakika kuralına takılan, sınavdan 15 dakika önce sınav salonlarına gelemeyip geç kalan öğrenciler sınava alınmadı. Bir dakikalık bir gecikme ile oğlu sınava alınmayan bir baba salon görevlilerine yalvardı. Oğlunu salona almaları için görevlilere duan eden baba, oğlu salona alınmayınca beddua ederek kapıyı yumrukladı. Sinir krizi geçirip göz yaşlarına boğulan babayı sınava giremeyen oğlu teselli ederek uzaklaştırdı.

Elazığ'da LYS maratonu ELAZIĞ - Tüm Türkiye'de olduğu gibi Elazığ'da da üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı maratonu, fen bilimleri sınavı ile devam etti.

Elazığ'da LYS'ye giren binlerce aday, saat 10.00'da başlayan sınav için saatler öncesinde okulların önüne geldi. Aileleriyle birlikte sınav giriş yerlerine gelen adaylar, binalarda detaylı üst araması ve kimlik kontrolünden sonra içeriye alındı. Saat 09.45 itibariyle okullarda kapılar kapatıldı. Bu kez Elazığ'da son dakikalara kalmayan öğrenciler, içeri rahat girdi.Sınav saatinin başlamasıyla birlikte öğrenciler sınav salonlarında, aileleri ise dışarıda ter döktü. Dışarıda çocuklarını bekleyen aileler Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Sınava oğlunu getirdiğini belirten Kazım Tatar, "Bizde heyecanlıyız. Bugün 2 yıllık emeğinin karşılığını alacak. Tüm sınava gireceklere ve oğluma başarıla diliyorum" dedi.

Sınava gireceğini ve heyecanlı olduğunu dile getiren Berkay Tatar da, bu yıl sınavı kazanıp üniversiteye girmek istediğini söyledi.

Zonguldak'ta LYS maratonu

Adaylar15 kuralına takılmamak için sınava koşarak geldi ZONGULDAK - ÖSYM tarafından düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavları LYS-2 Fen Bilimleri ve Yabancı Dil sınavı Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak'ta da gerçekleştirildi.

Zonguldak'ta sabah saatlerinde LYS heyecanı yaşandı girişte öğrenciler baştan aşağıya arandı. Bazı öğrenciler, 15 dakika kuralına takılmamak için koşarak okula girdi.

Sınava girecek üniversite adayları, sabahın erken saatlerinde aileleriyle birlikte okulların önünde toplandı. Sınav saatinin yaklaşmasıyla öğrenciler, girişteki polisler tarafından tek tek arandı. Öğrenciler, üzerilerindeki takı, mendil gibi yasak eşyaları bırakarak içeriye girdi. Kurala göre sınav saatinden 15 dakika önce okulda olması gereken adaylardan bazıları bu kurala takılmaktan saniyelerle kurtuldu. Saat 09.45 itibariyle okul kapıları kapatıldı.

Öğrenciler, sınav boyunca sınıflarda ter dökerken, aileleri ise okul önünde bekledi. Aileler, çocuklarının başarılı olabilmesi için dua etti. Polis ekipleri okulların çevresinde gürültüye karşı geniş güvenlik önlemi aldı.

Adana'da LYS heyecanı

Bugün yapılan LYS sınavında öğrenciler, başarı için ter döktü

Bir aday ise yarın gireceği sınava birgün önce geldiği için okul binasından gülerek ayrılırken bir başka aday 09.43'te okula koşarak gelerek dakikalar kala sınava yetişti ADANA - Adana'da bugün yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında öğrenciler, önce sınava zamanında yetişebilmek için sonra başarı için ter döktü.

Üniversiteye girişin ikinci basamağı olan LYS bugün de devam ediyor. Sınav bugün saat 10.00'da başlayan LYS-2 Fen Bilimleri sınavı oturumu ile devam etti. Sabahın erken saatlerinde sınavların yapılacağı okullara giden öğrenciler güvenlik kontrolünden geçerek sınav salonlarına alındı. Öğrenciler 09.45 kuralı nedeniyle erkenden salonlarına girdiler. ÖSYM'nin yaptığı 15 dakika kuralını öğrenciler bu sınavda dikkate aldı. Çukurova Üniversite Meslek Yüksek Okulu'nda 09.45'den sonra sınava gelen öğrenci olmadı.

Bir aday ise yarın gireceği sınava birgün önce geldiği için okul binasından gülerek ayrıldı. Bir başka aday 09.43'te okula koşarak gelerek dakikalar kala sınava yetişti.

Sınavın başlamasıyla öğrenciler gelecekleri için ter dökerken dışarıda bekleyen anneleri de yanlarına getirdikleri Kuran-ı Kerim okuyarak çocukları için dualar etti.

Sınava gireceği okula son dakika gelen kızı görevliler sakinleştirdi. Görevlilerin su vermek istediği kız oruçlu olduğunu söyleyip koşarak sınav salonuna girdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Zonguldak Türkiye Elazığ Sivas Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title