Haberler

Gebze'de Zehirli Varil Gömüldüğü İddiası...

Kocaeli Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kimliğini açıklamayan kişinin, bir gazeteye (Şekerpınar beldesinde 2 yıl önce içinde zehirli atık bulunan 10 varil gömdüm) yönündeki ihbarı üzerine bölgede yaptıkları teknik inceleme ve kazıda herhangi bir bulguya rastlamadı.

Kocaeli Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kimliğini açıklamayan kişinin, bir gazeteye (Şekerpınar beldesinde 2 yıl önce içinde zehirli atık bulunan 10 varil gömdüm) yönündeki ihbarı üzerine bölgede yaptıkları teknik inceleme ve kazıda herhangi bir bulguya rastlamadı.

Kocaeli İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, İzmit Atık ve Artıkları Yakma ve Değerlendirme A.Ş (İZAYDAŞ) ve Şekerpınar Belediyesi ekipleri, içinde zehirli atık bulunan 10 varilin gömüldüğü iddia edilen Atatürk Mahallesi Şekerpınar İlköğretim Okulu çevresi ile bir tavuk çiftliğinde teknik inceleme yaptı.

İZAYDAŞ'a bağlı ekipler, alan tarama cihazı ile şüpheli bölgeleri tespit etti. Alanın topografik yapısının değişip değişmediğini gösteren cihazın metal malzemeleri gördüğü anda sinyal verdiği 10 civarında bölge yarım ile bir metre arasında kazıldı. Bu kazılar sırasında cihazın bölgede sık görülen metal parçalardan ötürü sinyal verdiği belirlendi.

Ekipler bu bölgeden yine aynı mahallede tarif edilen tavuk çiftliğinin hemen yanında 5 metrekarelik bir bölgede kazı çalışması yaptı, ancak burada da somut bir veriye ulaşılamadı.

İl Çevre ve Orman Müdürü Necati Farsak, söz konusu gazetenin muhabirinin kendilerine ulaşan ihbarı üzerine incelemelerde bulunduklarını belirtti. Farsak, şunları kaydetti:

''Valilik, Kocaeli Büyükşehir ve Şekerpınar belediyeleri, İl Çevre Müdürlüğü, İZAYDAŞ kurumları olarak ihbarın üzerinde durduk. Ben yeterince çalışma yaptığımıza inanıyorum. Zemin üzerinde hem teknik incelemede bulunduk, hem de kazı yaptık. Bölgede yaptığımız teknik inceleme ve kazıda gömülü varil bulgusuna rastlanmadı. Tarif edilen alan çok geniş. Ancak, nokta tespiti yapılırsa yeniden inceleme yaparız.''

İZAYDAŞ Genel Müdürü Recep Bilal Şengün ise ihbarda bulunulan iki yerde yapılan incelemede, kişisel görüşünün varil gömülü olmadığı yönünde olduğunu bildirdi.

Şengün, şunları söyledi:

''Dedektör cihazı yerin 3 metre kadar altını kontrol edebiliyor. Biz kazıları yarım metre ve bir metre ile sınırlı tuttuk. Ancak kazı yapılsaydı toprağın topografik yapısı değişirdi. Toprağın şekli dahi bizim için bir veri oldu.''

Bugün bir gazetede kimliğini açıklamayan bir kişinin gazeteye yaptığı ihbarda, Şekerpınar beldesinde 2 yıl önce bir otomobil fabrikasına ait içinde zehirli atık bulunan 10 varili verilen emir doğrultusunda gömdüğü yönünde haber yayınlanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title