Haberler

Ge'nin Çevreci Teknolojileri Gelirleri 14 Milyar Dolara Ulaştı

Ge, Ecomagination Stratejisini Genişleteceğini ve Bu Bağlamda 2012'ye Kadar Şirketin Global Su Kullanımını Yüzde 20 Düzeyinde Azaltmayı Taahhüt Ettiğini Bildirdi.

GE, ecomagination stratejisini genişleteceğini ve bu bağlamda 2012'ye kadar şirketin global su kullanımını yüzde 20 düzeyinde azaltmayı taahhüt ettiğini bildirdi.

Şirket, enerji tasarruflu ve çevre dostu ürün ve servis portföyünden elde edilen karın 2006'ya oranla yüzde 15'in üzerinde artarak 2007'de 14 milyar doları; ecomagination siparişlerinin 70 milyar doları; GE'nin daha temiz teknoloji için Ar-Ge yatırımlarını kapsayan kendi 'Cleantech' fonunun ise ilk kez 1 milyar doları geçtiğini açıkladı.

GE Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Jeff Immelt konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ecomagination, yakın zamanlarda kendi grup şirketlerimiz arasında gerçekleştirdiğimiz en başarılı girişimlerden biri. Kendi enerji kullanımımızı ve sera gazı emisyonumuzu en aza indirgerken, GE yatırımcılarına kar sağlamak için GE iş birimlerinin gücünden yararlanıyor ve yenilik ve uygulama alanındaki şöhretimizi daha da artırıyor. Artık hedeflerimizi daha da ileri taşıyoruz: 2012'ye kadar su tüketimimizi beşte bir oranında azaltacağız." GE, 2005 yılında ecomagination ürünlerinden 2004'te elde ettiği 6 milyar dolar geliri 2010'da 20 milyar dolara çıkarma yönünde ilk hedefini belirlemişti. Bugünkü gelişim raporuna göre, şirket bu ürünlerden elde ettiği cironun 2009 yılında - öngörülenden 1 yıl önce - 20 milyar dolara ulaşmasını bekliyor; bu nedenle şirket yıllık ecomagination ciro hedefini 2010 için 25 milyar dolara çıkardı.

(BGO-BGO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title