Haberler

Ge Energy Cezayir'de 635 Milyon Euro Bedelli Enerji Projesi İhalesini Aldı

Ge Energy, Cezayir'de 635 Milyon Euro Bedelli Enerji Projesi İhalesini Aldı. 2011 Sonunda Hizmete Girecek Olan Tesis, Üretim Kapasitesini Yaklaşık Yüzde 18 Oranında Artıracak.

GE Energy, Cezayir'de 635 milyon euro bedelli enerji projesi ihalesini aldı. 2011 sonunda hizmete girecek olan tesis, üretim kapasitesini yaklaşık yüzde 18 oranında artıracak.

Sonelgaz ve Sonatrach'ın sahip olduğu Cezayirli elektrik şirketi Shariket Karhaba Koudiet Eddraouch Spa, Cezayir'in 700 kilometre doğusunda bulunan El-Tarf bölgesinde Koudiet Eddraouch enerji santralinin kurulmasına yönelik ihaleyi GE Energy ve konsorsiyum ortağı olan İspanyol mühendislik firması Iberdrola Ingenieria y Construccion'a verdi. GE'nin sözleşme bedeli yaklaşık 635 milyon euro değerinde iken, firma ayrıca 20 yıl boyunca bakım hizmetleri ve yedek parça tedarik etmek üzere bir ihale hizmet anlaşmasını da imzalama aşamasında olduğunu duyurdu.

GE Energy'nin F-sınıfı gaz türbin teknolojisi özelliğine sahip yeni tasarımlı enerji santrali, 2011 sonunda hizmete girdiğinde doğu Cezayir'in hızla artan enerji ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olacak. Yeni tesisin bin 200 megawatt enerji üretmesi beklenirken, bu rakamın Cezayir'in yerleşik üretim kapasitesini yaklaşık yüzde 18 oranında artırması bekleniyor. Bölgenin en büyük kombine-döngülü enerji santrallerinden biri olan proje, Gaz İçin Elektrik Düzenleme Komisyonu'na göre yılda yüzde 7'den yüksek bir oranda büyüyen Cezayir'in elektrik talebinin karşılanmasını sağlayacak. GE, bugün Cezayir'de işletilen gaz türbinlerinin yüzde 70'ini tedarik ediyor.

GE Energy Batı Avrupa ve Kuzey Afrika Başkanı Ricardo Cordoba, "Cezayir'in gelecekteki enerji ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli rol oynayacak olan teknolojimizin bu proje için seçilmiş olmasından dolayı çok mutluyuz" dedi.

Sonelgaz Üretim İcra Kurulu Başkanı Douadji Kinane ise, "Bugün Sonelgaz, ek gaz türbinlerinin satın alındığını ve Cezayir'de yerleşik gaz türbini filosu için uzun süreli bir bakım sözleşmesi için anlaşmaya varıldığını bildirmekten memnuniyet duymaktadır. Bu uzun süreli anlaşmanın faydaları arasında santrallerin verimlilik ve güvenilirliğinin artırılması, bakım masraflarının kontrol altına alınması yer alır ve bu anlaşma GE ile iş ilişkilerimize ve GE'nin geliştirdiği son teknolojilere duyduğumuz güven ile mümkün olmuştur" şeklinde konuştu.

GE Energy'nin enerji üretim bölümünün başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Steve Bolze de konuyla ilgili olarak, "Cezayir'deki bu son ihale küresel enerji talebini lider teknoloji çözümleriyle karşılama konusunda süregelen çabalarımızı yansıtmaktadır. Yüksek verimli F-sınıfı gaz türbinlerimiz müşterilerimize kanıtlanmış, yüksek güvenilirliğe sahip bir enerji üretim platformu sunuyor" diye konuştu.

Bu arada Cezayir Enerji ve Madencilik Bakanlığı'na göre, ülkenin enerji ihtiyacı ülke ekonomisi büyümeye devam ettiği sürece 2010 itibarıyla 14 bin megawatta ulaşacak.

(CY-CC-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title