Haberler

Gaziantepliler Almanya?da Buluştu

Gaziantepliler Almanya'da buluştu Almanya'nın Duisburg kenti ile Gaziantep Büyük Şehir Belediyesi, kardeş şehir oluşlarının 10. Yılını gerçekleştirilen etkinliklerle kutladı.

Gaziantepliler Almanya'da buluştu

Almanya'nın Duisburg kenti ile Gaziantep Büyük Şehir Belediyesi, kardeş şehir oluşlarının 10. Yılını gerçekleştirilen etkinliklerle kutladı.

Duisburg Anakent Belediyesi, 10 yıl önce kardeş şehir proje anlaşmasını imzaladığı Gaziantep Büyük Şehir Belediyesi'nin yanı sıra, farklı dönemlerde kardeş şehir olduğu Calais (Fransa), Perm (Rusya), Portsmouth(İngiltere) ve Vilnius (Litvanya) kentlerinden delegasyonların katıldığı Kardeş Şehirler Festivali ve Açık Kapı Günü düzenledi. Duisburg Anakent Belediyesi Binası'nda protokol konuşmalarıyla başlayan ve belediye bahçesinde devam eden kutlamalara, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden gelen halk oyunları ekibi ve belediye yetkililerin açtığı tanıtım standı adeta damgasını vurdu. SPD Federal Milletvekili Mahmut Özdemir, Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Gaziantep Büyükşehir Belediye Avrupa Temsilcisi ve Avrupa Gaziantepliler Derneği Başkanı Sıtkı Palabıyık ve çok sayıda davetlinin hazır bulunduğu kutlamalara, Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Parlamentosu Başkanı Carina Gödecke de katıldı.

'KARDEŞ ŞEHİR PROJELERİ, FARKLI KÜLTÜRLERDEN OLAN İNSANLARI KAYNAŞTIRIYOR'

Oldukça renkli geçen 1. Kardeş Şehirler Festivali'nde bir konuşma yapan Eyalet Parlamentosu Başkanı Carina Gödecke 'Gaziantep insanı memleketlerinde ne kadar sıcakkanlı samimi ise, burada da aynılar. Şehir olarak Suriye'den kaçan mültecilere kucak açarak onları memleketlerindeymiş gibi rahat ettirmek için çaba harcamalarına Gaziantep ziyaretimde şahit oldum. Kardeş şehir ilişkileri şehirler kültürler arası ilişkileri geliştiriyor. Bu şekilde kültürler birbirlerini daha iyi tanıyor, kaynaşıyor sözleriyle kardeş şehir projelerinin katkılarını vurguladı.

GAZİANTEP'TEN ÖZEL YEMEKLER GELDİ

Gaziantep ile Duisburg arasında 2005 yılında imzalanan kardeş şehir anlaşmasının 10.yıldönümünde özel olarak Gaziantep'ten gelen Gaziantep Folklör Ekibi'nin gösterisi büyük beğeni topladı. Etkinlik kapsamında Gaziantep Büyük Şehir Belediyesi'nin açtığı standa, özel yöre yemekleri, tatlılar ve Türk kahvesi davetlilere ikram edildi. Davul zurna eşliğinde yapılan halk oyunları gösteri sırasında, Duisburg Anakent Belediye Başkanı Sören Link te oyuna davet edilince renkli anlar yaşandı.

'NEREDE ANTEPLİ VARSA, GAZİANTEP ORADADIR'

Duisburg şehrinde yaşayan ve Duisburg ile Gaziantep'in kardeş şehir olması için büyük gayretleri bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Avrupa Temsilcisi ve Avrupa Gaziantepliler Derneği Başkanı Sıtkı Palabıyık Her iki şehrin kardeşliğinin 10.yılında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Gaziantep sevdamız büyük, faaliyetlerimiz artarak devam edecek. Her iki şehrin kültürlerarası etkileşimi ve tanınması, kardeşliğin devam etmesi için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Bugün buradaki davetliler, Gaziantep farkını keyifle izlediler. Biz diyoruz ki, nerede bir Antepli varsa, Gaziantep oradadır dedi.

'KARDEŞ ŞEHİR PROJESİNİ, KAĞIT ÜZERİNDE BIRAKMAYIP GELİŞTİRDİK'

Duisburg Anakent Belediye Başkanı Sören Link ise Kardeşlikler çok önemli. Gayretimiz bunların kağıt üzerinde değil, pratiğe dönüşen projeler olarak hayata geçirilmesi, kültürel ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi. Bu anlamda epeyce mesafe aldığımızı söylemeliyim. Başta Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kardeş kentlerden gelen davetliler, farklı kültürlerin yaşanmasına katkı sundu diyerek kardeş şehir faaliyetlerini daha da geliştireceklerini ifade etti.

Gaziantep Büyük Şehir Belediyesi'ni temsilen kutlamalara katılan ve Duisburg Anakent Belediyesi'nin Altın Defteri'ni imzalayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci 'Her iki şehrin kardeş şehir olarak 10. yılı umarım daha uzun seneler devam eder. KRV Parlamento başkanı Carina Gödecke'nin şehrimiz hakkındaki görüşlerine sevindim. Gaziantep olarak bu şehirle daha uzun seneler kültürel ve ekonomik bazda katkı sunmayı sürdüreceğiz. Karşılıklı kültürlerimizi tanımak ve perçinlemek için çalışmalarımız sürecek. Bu çalışmalarda büyük katkısı olan Sıtkı Palabıyık başta olmak üzere, emeği geçen tüm Gazianteplilere teşekkür ediyorum dedi.

Kutlamaya katılan SPD Federal Milletvekili Mahmut Özdemir 'Farklı kültürlerin yaşatıldığı önemli bir gün yaşıyoruz. Başka ülkelerden olan insanların bir arada, kaynaşmasından daha güzel ne olabilir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, folkloru ve yöresel yemekleriyle önemli bir tanıtım yaptı' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title