Haberler

Gaziantep'ten Kısa Kısa

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, 19 Mayıs tarihinin özgürlük ve bağımsızlık tutkusunu, millet iradesinin üstünlüğünü, çağdaş ve aydınlık gelecek özlemini temsil ettiğini belirtti.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, 19 Mayıs tarihinin özgürlük ve bağımsızlık tutkusunu, millet iradesinin üstünlüğünü, çağdaş ve aydınlık gelecek özlemini temsil ettiğini belirtti.

Şeker, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, kurtuluş yolunda atılan en önemli adım olan 19 Mayıs'ın 93. yıl dönümüne ulaşmanın gurur ve heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Cumhuriyet tarihiyle hesaplaşma içinde olanların, geçmişimizin önemli dönüm noktalarını unutturmak için sarf ettikleri çabanın milletin gösterdiği duyarlılık sayesinde geri püskürtüldüğünü savunan Şeker, "Çünkü 19 Mayıs tarihi, özgürlük ve bağımsızlık tutkusunu, millet iradesinin üstünlüğünü, çağdaş ve aydınlık gelecek özlemini temsil etmektedir. Çünkü 19 Mayıs; azimle, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde hareket edildiğinde hiçbir engelin başarının önüne geçemeyeceğinin en büyük kanıtıdır. Tüm bunların bilincinde olan Milletimiz 19 Mayıs-a gerektiği gibi sahip çıkmaktadır" dedi.

Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygıyla anan Milletvekili Şeker, tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

-Tahmazoğlu'ndan kutlama mesajı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 93. yılını kutlamanın sonsuz mutluluğu ve coşkusu içerisinde olduklarını bildirdi.

Tahmazoğlu, yayımladığı mesajında, 19 Mayıs 1919 tarihinin Türk milletinin yeniden doğuşunun başlangıcı olduğunu, çok büyük anlam ve öneme sahip olduğunu vurguladı.

Ulu Önder'in Samsun'a çıkarak büyük bir mücadeleyi başlattığını ifade eden Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Bu mücadele, inanç, azim ve kararlılıkla yürütülerek eşi benzeri olmayan bir zafere dönüşmüştür. Ulu Önder Atatürk bu zaferi ülkemizin geleceği olan gençlerimize bayram olarak hediye etmiştir. Çünkü gençlik, milletlerin gücüdür ve yarınlarıdır. Bu durum, özellikle bizim gibi nüfusunun büyük bir bölümü genç ve dinamik olan bir ülke açısından çok daha farklı bir boyut taşımaktadır. Bu nedenledir ki, gençlerimizin yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek ve karşılarına çıkabilecek her sorunun üstesinden gelebilecek ölçüde nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeleri şarttır. Bizlerde eğitim, spor, kültür ve sanat alanlarında yaptığımız tüm çalışmalarda geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yönelik yatırımlar yaparak, imkanlar sunuyoruz. Büyük Türk milletimizin geleceği, gurur ve onur kaynakları gençlerimiz inanıyorum ki, ülkemizi Büyük Önder Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş medeniyet seviyesine taşıyacaktır."

-"Sporu, gençlerimizin hayatının bir parçası haline getirmeliyiz"-

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nu makamında ziyaret ederek, spora verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Tekvando, atletizm ve karate dalında milli sporcularla birlikte Tahmazoğlu'nu ziyaret eden Yahya Şahan, 19 Mayıs kutlama programının kendi Bakanlıklarına devredildiğini, bu nedenle kısa sürede de olsa belediyenin katkıları ile şenlik havasında bir kutlama hazırladıklarını belirtti.

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen gençlik konserinin kutlama programı içinde önemli bir etkinlik olduğunu kaydeden Şahan, "Başkanımız Gaziantep'teki spora hem tesisleşme hem de organizasyon anlamında büyük katkı sunmaktadır" dedi.

Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Mehmet Tahmazoğlu da sporun insan hayatını disipline etmesi ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için çok büyük etkisi olduğunu belirterek, "Spor alanında yapılan çalışmaların hep birilikte desteklenmesi gerekmektedir. Sporu, gençlerimizin hayatının bir parçası haline getirmemiz gerekmektedir. İlimize büyük bir tesis olan spor köyümüzü kazandırmak için ortak çalışmamız devam etmektedir" dedi.

-Fadıloğlu'ndan kutlama mesajı

Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, ürk gençliğinin, Atatürk'ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletine karşı görev ve sorumluluklarını en güzel şekilde yerine getirerek Türkiye Cumhuriyeti'ni geliştireceğine inancının tam olduğunu bildirdi.

Fadıloğlu, yayımladığı mesajında, Büyük Önder Atatürk'ün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı Türk gençliğine armağan ederek, onlara verdiği önemi gösterdiğini ifade etti.

Genç nüfusumuzun, en büyük gücümüz olduğunu vurgulayan Fadıloğlu, şunları kaydetti:

"Milletimizi ileri götürecek olan güven duyduğumuz genç fikirlerdir. 19 Mayıs 1919 Türk milletinin bağımsız yaşama iradesini ortaya koyduğu bir başlangıcın tarihidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşımızın başladığı gün olan bugünü gençliğe bayram olarak armağan ederken, verilen amansız bir mücadele sonucunda kazanılan bağımsızlığı ve bu ülkenin geleceğini her zaman güvendiği, inandığı Türk gençliğine emanet etmiştir. İnanıyorum ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını emanet ettiği gençlerimiz, onu koruyacak ve daha da yücelteceklerdir. Gençlerimiz bu ülkenin sadece zenginliği değil aynı zamanda geleceği, dinamizmi ve geleceğe olan güvenidir. Bu ülke gençlerin ellerinde daha da büyüyüp gelişecektir."

-Nurdağı Belediyesi ikinci taziye evini yaptırıyor

Nurdağı Belediye Başkanı Orhan Yılmaz, yapımı devam eden ikinci taziye evinin inşaatının önümüzdeki ay içerisinde tamamlanacağını belirtti.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, Kurudere Mahallesi'nde Hurşit Mezarlığı girişinde yaklaşık bin 500 metrekarelik alan üzerinde yapılan taziye evinin en kısa sürede hizmete gireceğini söyledi.

Burasının ilçe halkı için büyük ihtiyaç olduğunu belirten Yılmaz, "Taziye evinde bir müstakil oturma odası, misafirhane, mutfak var. 3 morg bulunuyor. Ön tarafı ise tamamen dinlenme yeri olarak kullanılabilecek. Halkımızın sosyal hayatına katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Gaziantep 19 Mayıs Yerel Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

title