Haberler

Gaziantep'te Yerel Öğrenci Kurultayı Düzenlenecek

Makine Mühendisleri Odası (Mmo) Gaziantep Şube Başkanı Ali Peri, 20 Şubat'ta Yerel Öğrenci Kurultayı Düzenleyeceklerini Bildirdi.

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şube Başkanı Ali Peri, 20 Şubat'ta Yerel Öğrenci Kurultayı düzenleyeceklerini bildirdi.

Peri, yaptığı açıklamada, 17 Ağustos 1999 depreminden sonra yetkili mühendislik kavramının sıkça gündeme geldiğini belirtti. Peri, yetkili mühendislik kavramının; "Meslek bilgisini ve deneyimini ülke ve toplum yararına sunan, mühendislik altyapısına sahip, bilim ve teknolojiyi gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak adına kullanan, çalışmalarını meslek etiği kurallarından ayrılmadan sürdüren mühendis" şeklinde ifade edilebileceğini kaydederek, şunları söyledi:

"Burada yetkili mühendislik kavramından bahsederken altı çizilmesi gereken bir noktada mühendislik etiği kavramıdır ki bu iki kavram birbirinin tamamlayıcısıdır. İnsanlığın refahının artması için kendi bilgi ve becerilerini kullanmak, dürüst ve tarafsız olarak toplum yararına hizmet sunmak, mühendislik mesleğinin yeteneğini ve prestijini arttırmaya çabalamak, kendi disiplinlerinin mesleki ve teknik birliğini desteklemek, yüceltmek ve geliştirmek, mühendislik etiğinin temel prensipleri olarak sıralanabilir."

1980 sonrasında eğitim sisteminde ciddi sorunlar meydana geldiğini ifade eden Peri, şöyle devam etti:

"Ülkemizin üretim potansiyeli, nasıl ve ne kadar işgücü potansiyeline ihtiyaç duyulacağı düşünülmeden, oy uğruna, alt yapıdan yoksun, boy boy tabela üniversiteleri açılmıştır. Bunun sonucunda da mesleğine yabancı, mezun olduğunda ne yapacağını bilmeyen, iş garantisi olmayan gençler üniversitelerden bir bir mezun edilerek mühendislik diploması verilmiştir. Bu durum ise işverenler tarafından yıllarca yedek işgücü olarak düşünülüp ucuz iş gücü yaratmak amacıyla kullanılmıştır."

Peri, bu ve benzer sorunların ve çözüm önerilerinin tartışılacağı, tüm mühendislik fakültesi öğrencilerinin davetli olduğu kurultayın 20 Şubat 2007 tarihinde, Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Konferans Salonu'nda gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

(OÇ-OÇ-Y)

17.02.2007 13:44 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title