Haberler

Gaziantep: KKTC Cumhurbaşkanı Talat Gaziantep'te (3)

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Sorununu AB Zeminine Çekmeye Çalışan Rum Yönetimine Tepki Göstererek, "Biz Kıbrıs Sorununun Çözümünü İstiyoruz. Bu Çözüm Birleşmiş Milletler (BM) Zemininde Olacak ve Bütünlüklü Olacak" Dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs sorununu AB zeminine çekmeye çalışan Rum yönetimine tepki göstererek, "Biz Kıbrıs sorununun çözümünü istiyoruz. Bu çözüm Birleşmiş Milletler (BM) zemininde olacak ve bütünlüklü olacak" dedi.

Gaziantep ziyareti kapsamında Gaziantep Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) tarafından verilen yemekte konuşan Talat, Rum kesiminin Kıbrıs sorununu AB zeminini taşıma gayretlerine tepki gösterdi. Talat, Kıbrıs Rum tarafını her şart altında destekleyen Yunanistan'ın da üye olması nedeniyle AB'nin tarafsızlığının söz konusu olmadığını belirterek, "Tarafsız olmayan bir oyuncunun da Kıbrıs sorununun çözümünde tarafsız bir rol oynayamayacaktır. Bu nedenle AB zemininde çözüm olamaz. Çözüm yeri BM'dir" diye konuştu.

Rum tarafının çözümü BM'den alıp AB'ye doğru kanalize etmeye çalıştığını belirten Talat, "Çünkü orada daha güçlüdür. Çünkü Türkiye AB süreci yaşıyor. O yolla Türkiye'yi bastırarak Kıbrıslı Türklerin taviz vermesini sağlamasını istiyorlar veya Kıbrıs'ı Türklerin terk etmesini, bırakmasını, Kıbrıs'tan bu şekilde ayrılmasını istiyorlar" açıklamasında bulundu.

Talat, Rum kesiminin Kıbrıs'ın kuzeyine de egemenliklerini yaymak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu boşuna bekleyişin bu sürece verdiği zarar da tabii ki hesapsız ölçüde büyük oluyor. Sonuç olarak biz Kıbrıs sorunun çözümünü istiyoruz, bu çözüm BM zemininde olacak ve bütünlüklü olacak. Kıbrıs sorunun bütün yönlerini çözecek. Kıbrıs sorunu çözüldüğü zaman altına imzalarını attıklarında ve halkın onayına sunup onaylandıktan sonra, anlaşmayı hemen o devlet, yeni kurulan devletin, yani ortaklık devletinin faaliyete geçebileceğini, bütünlüklü çözümünün bu demek olduğunu ve bütünlüklü çözümün bütün unsurlarıyla çözüm demek olduğunu anlayacaklar."

Çözüm için iyi niyetle çalıştıklarını, bütünlüklü çözüm için var olduklarını ve çözümün yerinin BM olduğunu yineleyen Talat, "BM sürecine hazırız, bunun için gerekli hazırlıklarımızı yaptık, bundan sonra da yapmaya devam ediyoruz. Biz barış istiyoruz, biz çözüm istiyoruz, ama biz haklarımızın bir zerresinin bile zarar görmesini kabul etmeyiz" dedi.

Yemeğe Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title