Haberler

"Garip Hayvan" Arap Tavşanı, Erzurum'da Ortaya Çıktı

Daha Önce Denizli'de Bulunan ve Arap Tavşanı Olduğu Belirtilen Küçük Kemirgen, Bu Kez de Erzurum'un Ilıca İlçesinde Ortaya Çıktı.

Daha önce Denizli'de bulunan ve Arap tavşanı olduğu belirtilen küçük kemirgen, bu kez de Erzurum'un Ilıca ilçesinde ortaya çıktı.

Ilıca ilçesine bağlı Söğütlü köyü Gölet mevkiinde arkadaşı Mesut Topçu (27) ile birlikte gece balık avına giden Murat Tozoğlu (38), balık avladıkları bölgede arazide garip bir hayvanın zıplayarak dolaştığını gördü. Hayvanı yakalayan Murat Tozoğlu, küçük bir tavşana benzeyen hayvanın daha önce televizyonda gördüğü Arap tavşanı olduğunu fark etti. Tozoğlu ve arkadaşının karton bir kutu içerisine koyarak ilçedeki bir kahvehaneye getirdikleri Arap tavşanı, kahvehanedeki vatandaşların ilgi odağı oldu. Arka

ayakları ve kuyruğu uzun, ön ayakları kısa olan ve literatürde "Jerboa" olarak bilinen hayvanı yakından inceleyen ve hareketlerini takip eden vatandaşlar, küçük kemirgene isim koymak için birbirleriyle yarıştı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Orta Anadolu'nun bazı kesimlerinde yaşadığı bilinen Arap tavşanına ürkek hareketleri sebebiyle "Sefil" adını koyan Murat Tozoğlu ve arkadaşı, hayvanı buldukları yere götürüp tabii ortamına salacaklarını söyledi.

(İS-İRT-OMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title