Haberler

Altay Espor Genel Menajeri Erdican Çilengir ile özel röportaj

Güncelleme:

Altay Espor'un Genel Menajeri Erdican Çilengir, başta Altay Espor olmak üzere espor sektörü hakkında açıklamalarda bulundu. Espor kariyerine adım atmak isteyen gençlere tavsiyelerden, espor kariyerinin başlangıcına kadar çok önemli açıklamalarda bulundu.

2019 yılından bu yana e spor sektöründe mücadele veren İzmir'in köklü takımları arasında yer alan Altay'ın e spor şubesinin Genel Menajeri Erdican Çilengir ile özel röportaj gerçekleştirdik.

İLK OLARAK BİZE KENDİNDEN BAHSEDER MİSİN? ERDİCAN ÇİLENGİR KİMDİR?

Merhaba Ben Erdican Çilengir, 23 yaşındayım İzmir'de yaşıyorum. Sekiz senedir e spor sektörü içerisinde yer alıyorum. Oyunculuk kariyerimde, sekiz senedir aktif olarak FIFA Pro Clubs oynuyorum ve üç senedir de profesyonel olarak mücadele ediyorum. Aktif olarak Altay Spor Kulübü E spor Şubesi'nde Genel Menajerlik görevinde yer alıyorum.

Altay Espor Genel Menajeri Erdican Çilengir ile özel röportaj

Discord sunucumuza katılmak için buraya tıklayınız

ESPOR KARİYERİNE İLK OLARAK NASIL ADIM ATTIN? BU ALANDA İLERLEMEK İSTEYEN GENÇLERE NASIL TAVSİYELERDE BULUNMAK İSTERSİN?

Yakın arkadaşlarımla kurduğum Dogsout adında e spor takımıyla bu sektörde ki ilk adımımı attım. FIFA oyunundaki Pro Clubs modunda Türkiye ve Avrupa liglerinde şampiyonluklar yaşadık.

Bu alanda ilerlemek isteyen gençlere vereceğim tek tavsiye toksik olmasınlar çünkü bu toksiklik olayı oyunculara yazıyor. Ne kadar yetenekli olursa olsunlar önemli olan her şey bu sektörde karakter ve oyuncu kişiliği ön planda. Yetenek ise bundan sonra geliyor çünkü ekip olayı inanılmaz önemsediğim bir nokta. Başarı bir takım sporudur ve sen istediğin kadar yetenekli ol, tek başına o maçı kazandıramazsın. 5 kişinin savunma yapması lazım atakta atak yapacaksan o 4 kişinin sana destek olması lazım. Kısacası oyunculara tavsiyem toksik olmamaya özen göstersinler

Altay Espor Genel Menajeri Erdican Çilengir ile özel röportaj

ALTAY ESPOR GÜNCEL OLARAK HANGİ OYUNLARDA MÜCADELE EDİYOR? AYRICA İLERİDE YATIRIM YAPMAYI PLANLADIĞINIZ BİR OYUN VAR MI?

Şu an güncel olarak Valorant, FIFA 23,Sim Racing ve Fortnite dallarında mücadele ediyoruz. İlerleyen zamanlar için farklı oyunlara da giriş yapmayı düşünüyoruz, ancak ilk hedefimiz şu anki aktif şubelerimizi güçlendirip, sağlamlaştırmak ve genç esporcular üzerinden ilerlemek. Bu yüzden şu an için yakın zamanda yatırım yapmayı düşündüğümüz bir oyun yok.

ŞU ANDA MÜCADELE ETTİĞİNİZ OYUNLAR ARASINDA EN BAŞARILI OLDUĞUNUZ OYUN HANGİSİ VE BU BAŞARININ KAYNAĞI NE?

En başarılı takımımız F1 şubemiz çünkü F1'deki başarımızı öncelikle pilotlarımızın disiplinli antrenman programlarına borçluyuz diyebilirim. Fakat daha önemlisi pilotlarımız Sim Racing'i ve kariyerlerinin şu noktasını, gelecekteki motor spor hayallerine ulaşmak için bir basamak olarak gördüklerini ve bunun önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu söylüyorlar. Bu başarı hikayesi de oradan geliyor.

Altay Espor Genel Menajeri Erdican Çilengir ile özel röportaj

DÜNYA GENELİNDE ARTIK BİR SPOR DALI SAYILAN ESPOR ENDÜSTRİSİNİN TÜRKİYE'DEKİ KONUMU HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

E Spor global anlamda Türkiye'ye kıyasla çok farklı bir yerde. Tabii ki bunun bir sürü nedeni var. Altyapı yatırımları, sporcu destekleri, antrenman merkezleri gibi birçok desteği sporculara vermek gerekiyor.

Ne yazık ki ülkemizde bu imkanları sağlayan takımların sayısı çok az. Buna rağmen eldeki imkanlarla e spor alanında çok özel başarılarımız var. Bu da aslında imkan sağlanması durumunda ne kadar fark yaratacağımızın bir göstergesi.

Altay E Spor olarak bu imkanları olabildiğince sporcularımıza verip yurt dışında bulunan diğer takımlarla aramızdaki makası kapatmayı hedefliyoruz.

ALTAY ESPOR GENEL MENAJERİ OLARAK KARİYERİNDE SENİN İÇİN EN UNUTULMAZ ANLAR NELER?

Unutulmaz anlardan biri Şampiyonlar Liginde Macaristan'ın Budapeşte ekibine 90+3 bulduğumuz golle Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan çıkmayı sağlamıştık. Benim için unutulmaz anlardan biriydi.

Altay Espor Genel Menajeri Erdican Çilengir ile özel röportaj

SON OLARAK ALTAY ESPOR TARAFTARINA VE TAKİPÇİLERİNE NE SÖYLEMEK İSTERSİN?

Taraftarlarımıza ve takipçilerime bize her zaman destek veriyorlar biz bunu hep hissediyoruz kazansak da kaybetsek de onlara söylemek istediğim tek şey bizleri daha çok sosyal medyadan takip etmeleri.
Son olarak da çıktığımız bu yolda bizleri yalnız bırakmadıkları için camiamıza yönetimimize ve bize desteklerini esirgemeyen BÜYÜK ALTAY taraftarına teşekkür ederim.

Yakupcan Aydemir
Haberler.com - Gamegar

Altay Espor Altay Gamegar Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title