Haberler

    Galatasaray'ı Fabrika Ayarlarına Döndüreceğiz"

    Mustafa Cengiz, küçülerek değil doğru harcamalar yaparak Galatasaray'ı mali açıdan düzlüğe çıkaracaklarını söyledi.

    Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Anadolu Ajansı'na verdiği röportajda gündemdeki birçok konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

    Şampiyonluk heyecanını dışarıya yansıtmamaya çalıştığını belirten Cengiz, "Başkanlığa geldiğimden bu yana çok farklı bir moddayım. İçimde fırtınalar kopuyor ama dışarı yansıtmamak durumundayım. Galatasaray'ın bir yürüyüşü var. Bu, diğer tüm takımlara saygı duyarak yaptığı bir yürüyüş. Heyecanımı bir şekilde yanlış ifade edersem bu rakiplerimize saygısızlık olur. Takımın genel konsantrasyonu açısından da pek yararlı olmaz diye düşünüyorum. Ne mutlu ki son haftaya, mutlu bir yürüyüşe gitmek bana nasip oldu." diye konuştu.

    "Dev bir şölen için hazırlıklarımızı yapıyoruz"

    Başkan Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılı taraftarların, "Göztepe maçını Türk Telekom Stadı'nda izleyelim" yönünde sosyal medya üzerinden kulübe yaptıkları talep ile ilgili olarak sorulan soruya ilişkin ise şunları kaydetti:

    "Biz göreve geldiğimizden bu yana taraftarların tüm taleplerini gerek sosyal medya gerekse yazılı ve görsel medyadan izliyoruz. Taraftarların bu haklı taleplerine devamlı yanıt vermeye çalışıyoruz. Bu bağlamda Türkiye'de ilk defa olacak şekilde dev bir şölen için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Gerekli altyapı hazırlıklarımızı yaptık. İl Spor Güvenlik Kuruluna başvurduk. Kurul, ülkemizin sıkıntılı günlerinde, halkımızın bu güzel şölenine izin verecektir diye umuyorum. Cumartesi taraftarımızın buradan vereceği sinerji ve yürek İzmir'deki stadın içine kadar yansıyacak diye düşünüyorum."

    " Fatih Terim'in Galatasaray'a bakış açısı bir taraftar gibi"

    Mustafa Cengiz, sezon ortasında göreve gelen Fatih Terim'in takıma çok önemli bir katkı sağladığını belirtti.

    Igor Tudor zamanında Fenerbahçe, Beşiktaş, Medipol Başakşehir ve Trabzonspor'a karşı toplam 1 puan aldıklarını hatırlatan Cengiz, "Fatih Terim göreve geldikten sonra bu takımlara karşı 10 puan aldık. Bu aradaki farkı gösteriyor. Tudor bizi mahkemeye verse de ona da saygınlığımı yitirmedim. Onun da çorbada tuzu var. İşler iyi gidince herkes sahiplenir. Başarısızlık ise her zaman sürgün gibi yalnızdır. Başarıya çok insanın sahip çıkması iyi bir şey. Burada un, şeker ve su var. Helvayı belki herkes yapabilir. Ama çorbayı pişiren ve ortaya getiren mevcut teknik heyettir. Yiğidi öldür hakkını yeme ama yiğit burada sevgili hocamız Fatih Terim'dir. Yönetim demiyorum. Bize nasip oldu sadece. Bizim görevimiz dümeni tutmak. Küreği çekenler ve güç harcayanlar ise futbolcular ve teknik heyet." şeklinde konuştu.

    Fatih Terim'in, yönetimi devraldıklarında kendilerine, istemeleri halinde görevi bırakabileceğini söylediğini vurgulayan Cengiz, şunları kaydetti:

    "Fatih hoca kulübün hem kongre hem de divan kurulu üyesi. Onun konumu diğer teknik direktörlerden farklı. Göreve geldiğimde Fatih hoca gece 11'de beni aradı. Başkanım hayırlı olsun diyerek istifaya hazır olduğunu ifade etti. Güldüm. Hocam seni oraya getirmeye zorlayan benim, dedim. Fatih Terim'i göreve bir önceki başkan getirdi ama onu bunun için zorlayan benim. Burada atlanan bir nokta var. Cesare Prandelli bize karşı CAS davasını kazandı. Ama ücreti ödenmemiş. Tudor bizden 7,5 milyon lira istiyor. Mancini para istemeden gitti. Hollandalı Riekerink ile de kötü ayrıldık. Hangi hoca yeni gelen yönetime istifaya hazırım der. Bunu yabancı teknik adam demez. Ücretini ister. Hakkını talep eder. ya da gönderilmeyi bekler. Tabii ki hakkını talep etmelidir, emek değerlidir ama önemli olan hocamızın tavrı. Hocamız eğer paraya düşkün olsaydı bizden 3-3,5 milyon avroluk kontrattan para talep ederdi. Bunu yapmadı. Bir anda parayı sildi. Bu çok önemli. Fatih Terim'in Galatasaray'a bakış açısı bir taraftar gibi. O sıkı bir Galatasaraylı. Onun her zaman burada görev yapmasından mutlu oluruz."

    "UEFA'nın Türk futboluna ve Galatasaray'a karşı bir tavrı yok"

    Yönetimi devraldıktan sonra UEFA ile ilk görüşmelerinde ciddi bir sunum yaptıklarını belirten Cengiz, "UEFA bizden 3 şey istedi. Açıklık, samimiyet, doğru söyleme. Hepsini sunumda ve sonrasında yerine getirdik. UEFA ile perşembe günü randevumuz var. Yarın Ankara'ya gidiyorum. Sayın Bakanla bir görüşme gerçekleştireceğiz. Ardından perşembe günü de UEFA heyetimizle Cenevre'ye gideceğiz. Daha önce aldığımız 1+1 yıllık cezamızı çektik. UEFA'nın Türk futboluna ve Galatasaray'a karşı bir tavrı yok. Bizi sürekli izliyorlar. Çok çalıştık. Bütün bilgileri güncelledik çünkü geçmişten gelen mali sözlerin tutulamaması durumu var. Biz bu sözlerin gelecek için realize edilebileceğinin taahhüdünü UEFA'ya verdik." diye konuştu.

    Kulübün son mali genel kurulunda durumu üyelere anlattıklarını ifade eden Cengiz, "Çok samimi ifade edeyim. Eski yönetimler şunu, bunu yaptı demekten sıkıldım. Önceki yönetimlerin hepsi iyi niyetli. Alınmasınlar ama maalesef sorunlar birikti, ötelendi ve belli vadelere yayıldı. Ardından önümüze geldi. Önümde iki şık vardı. Ben de sorunları öteleyip çekilebilirdim. Ama bunu yapmadım. Başkan seçildikten sonra bütün borçları temizlemeye ve disipline oturtmaya çalıştım. Yeniden yapılandırmaya girdim. Birçok şey yaptık. Anlatma gereğim yok. Eğer bu camiaya layıksam beni başkan olarak devam ettirirler. Eğer genetik kodlarımızda vefa varsa devam ederiz. Yoksa da çekiliriz. Bundan beis duymayız. Siyasi parti ya da şirket değiliz. Manevi tatmine yönelik bir hizmetin içindeyiz. Burada hizmet ve eziyet var ama bu manen tatmin eden bir yorgunluk. Birilerinin yaptıklarınızı onaylaması sizi mutlu ediyor. Ama başarısız olduğumda çekilmem istenirse de istenmediğim yerde bir saniye durmam." değerlendirmesinde bulundu.

    "Hocamızla transfer döneminde nokta atışlar yapmaya çalışacağız"

    Transfer döneminde çok dikkatli davranacaklarını belirten Mustafa Cengiz, "Yüz milyonlarca avroyu 4-5 yılda har vurup harman savurmayacağız. Onun garantisini verebilirim. Sevgili hocamızla transfer döneminde nokta atışlar yapmaya çalışacağız. Galatasaray'ı gelecek yıllar için mali yüklerin altında bırakıp çekip gitmeyeceğiz. En azından maksimum 2-3 yılda Galatasaray'ı başa baş noktasına getireceğiz. Galatasaray'ı Avrupa'nın en ileri kulüplerinin mali durumuna getirme savaşına da devam edeceğiz. Mali açıdan disiplini sağlayacağız. İsrafı mutlaka önleyeceğiz, ana hedefimiz bu." ifadelerini kullandı.

    Cengiz, Galatasaray'ın bir dünya markası olduğunu vurgulayarak, " Galatasaray'da oynayan futbolcular, sporcular performanslarının yanı sıra ahlaken ve karakter olarak da en üst düzeyde olmak zorunda. Galatasaray, belli sayıda dünya yıldızı barındırmalı. Bize teslim edilen parayı kendi şirketimizde olduğundan çok daha dikkatli harcamalıyız. Spor dünyasında her gelen yönetim, istediği gibi har vurup harman savuruyor. Kulüplere yük bırakıyor ve ibra edilip gidiyor. İbra edilmek aslında aklanmak değildir. Cezai hiçbir suçtan kurtulamazsınız. Yönetim olarak artıya geçmemizin nedenlerinden biri har vurup harman savurmamamız." şeklinde konuştu.

    "Menajerler bize hücum etmiş durumda"

    Cengiz, kısa vadede toplam 200-250 milyon lira ödemeleri gerektiğini ve bunu nasıl yapacağını bildiğini ifade ederek, "Ancak hiç ummadığımız şeyler de çıkıyor. Bir yerden mail geliyor. Fatura yollamışlar, 650 bin avro para istiyor. Ekstra 50-60 bin avro ceza istiyor. Yani yaklaşık 4 milyon lira. Bir profesör ömür boyu çalışsa elde edemez bu parayı. Bunlar aniden çıkıyor karşımıza. Özellikle menajerler bize hücum etmiş durumda. Devamlı ihtar, ihbar ve hacizle karşı karşıyayız. Bir şey diyemiyoruz. Böyle bir hücum yok. Sermaye artırımını duydular sanırım. Zaten biz menajer ücretlerinde yüzde 10 fazla ödüyoruz. Onları suçlamıyorum, herhangi menajere bir tavrım yok. Onlar işini yapıyor ama sen de yönetici olarak uyanık olup Galatasaray'ın haklarını savun." diye görüş belirtti.

    Mali açıdan da önlerini gördüklerini kaydeden Cengiz, "Bir milyar 176 milyon lira geldiğimizde açık vardı. 20 milyon dolar civarında daha az hala getirdik. Diğer kulüpler içerisinde borç-alacak açısından en iyisi biz gözüküyoruz. Diğerlerine saygısızlık etmek istemiyorum. Herkese saygı duyarım ama kendimize baktığımızda, bizim 2 yıl içinde doğru ve basiretli yönetimle çevrilebilir hale getirerek denk bütçeye ulaşacağımıza inanıyorum." açıklamasını yaptı.

    "Erkek basketbolda 20 milyon lira açık var"

    Mustafa Cengiz, amatör branşlarla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

    " Galatasaray, basketbolu ve voleybolu Türkiye'ye getiren ilklerin takımı. Basketbol profesyonelleşti. Galatasaray amatör ruhla bu profesyonelleşmeye yetişemedi. Basketbol, futbol gibi değil, takımı kurduğunuzda netice bellidir. Galatasaray bu profesyonelleşmeyle hep açık verdi. Hemen hemen tüm basketbolcularımızın serbest kalma hakkı bulunuyor. Transfer yasağı da var. Erkek basketbolda 20 milyon lira açık var. Çok ciddi bir rakam. Yeni takım kurmaya kalkarsanız da o paralar gerek. Bu bir tercih meselesi. Bu konuda sponsorlar aramak zorundayız."

    Basketbolda altyapıdan çıkan oyuncular ve takviyelerle liderliğe oynayan bir takım oluşturmak istediklerini vurgulayan Cengiz, sözlerini şöyle tamamladı:

    "Basketbolcuları günlük vererek oynattık. Adamlar lig sonuncusuna yenildiler, çok asabım bozuldu. Sonra lig ikincisini yendiler. Bu olmadı, bu profesyonellik değil. Biz buna saygı duymayız. Onlar kendilerince profesyonel. Basketbolda silkinme hareketi yapacağız. Basketbolda altyapıdan çıkan oyuncuları takviye ederek birinciliğe oynayan bir takım oluşturmak gerekiyor. Amatör sporlarda da disiplin istiyoruz. Olay küçülme değil, doğru harcama. İnşallah Galatasaray'ı fabrika ayarlarına döndüreceğiz. O laf bize ait, seçim sloganımız. Galatasaray'ı hem karakter hem de mücadele değerlerine yönlendireceğiz. Basketbolda da gereğini yapacağız."

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Mustafa Cengiz Galatasaray Fatih Terim Fenerbahçe Spor Haberler

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

    Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

    Bakmadan Geçme

    11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
    Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

    Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title