Haberler

Galatasaray En Az 4 Milyon Euro Gelirden Oldu

Galatasaray, Olaylı Maçta Fenerbahçe'ye 2-1 Yenilerek Hem Şampiyonlar Ligi'ne Katılma Hakkını Yitirdi, Hem de Büyük Bir Maddi Kayba Uğradı.

Galatasaray, olaylı maçta Fenerbahçe'ye 2-1 yenilerek hem Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını yitirdi, hem de büyük bir maddi kayba uğradı.

Yıllardır ekonomik sıkıntı yaşayan sarı-kırmızılı kulüp, Şampiyonlar Ligi'ne en fazla katılan Türk takımı olarak kaybettiği prestijin yanı sıra, oldukça yüklü bir gelirden de oldu.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne katılamayarak bu sezon 2.2 milyon Euro'luk ayak bastı parasının yanı sıra, 6 karşılaşmada maç başına alacağı 300 bin Euro'dan toplam 1.8 milyon Euro'luk garanti parayı da yitirmiş oldu. Böylece Galatasaray, net 4 milyon Euro'yu (7.2 milyon YTL) kazanma şansını kaçırdı.

Galatasaray, televizyon ve reklam gelirlerinin yanı sıra, eleme turu maçlarını geçmesi halinde katılacağı Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı grup maçlarında galibiyet halinde 600 bin, beraberlikte ise 400 bin Euro'luk muhtemel gelirlerden de olmuş oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title