Haberler

Ft: "Koç, Migros'taki Çoğunluk Hissesini Satabilir"

Financial Times Gazetesi, Koç Holding'in Migros'taki Çoğunluk Hissesini Satabileceğini Yazdı. Koç'un Migros'taki Yüzde 50.8'lik Payına Carrefour, Tesco, Metro ve Bım'in İlgi Gösterebileceğini Belirten Gazeteye Konuşan Koç Holding Ceo'su Bülent Bulgurlu da, Bu Konuya İlişkin Olarak "Bekleyip Görmeniz Gerekecek" Demekle Yetindi.

Koç grubunun Migros'taki çoğunluk hissesini satabileceği bildirildi. Financial Times gazetesi, Koç'un Migros'taki payına Carrefour, Tesco, Metro ve BIM gibi çok sayıda şirketin ilgi gösterebileceğini belirten gazeteye konuşan Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu da, bu konuya ilişkin olarak "Bekleyip görmeniz gerekecek" demekle yetindi.

Ekonomi gazetesi Financial Times, "Koç, Migros'taki payını satabilir" başlıklı haberinde "Türkiye'nin en büyük sanayi şirketi Koç Holding, ülkenin en büyük market grubu olan Migros'taki çoğunluk payını yakında satışa konulabileceğine işaret etti" diye yazdı.

Gazete, Koç'un Migros'daki hissesi ile ilgilenebilecek yabancı ve yerli şirketlere değinirken de Carrefour (Fransa), Tesco (İngiltere), Metro (Almanya) ile BİM'i (Türkiye) saydı.

Carrefour'un, şimdiden Migros'un arkasında Türkiye'nin ikinci büyük zinciri olduğuna dikkat çeken Financial Times, Türk pazarında yüzde 10'luk bir payı olan Carrefour'un, Migros'u alarak konumunu daha da güçlendirmek istediği sanıldığını kaydetti.

2003 yılında Kipa'yı satın alan Tesco'nun da, Türkiye'de daha güçlü bir yer almak istediğine işaret eden gazete, ABD'li Wal-Mart'ın ise, Migros'u Türk piyasasına girme yolu olarak görebileceğini yazdı.

1.3 MİLYAR DOLARDAN FAZLA TEKLİF EDİLEBİLİR

İngiliz gazetesi, Migros'a rakip grupların da, Koç'un Migros'daki payı için 1.3 milyar doları aşan bir teklif yapmak isteyebileceğini belirtirken de Koç'un Migros'daki payının satışından elde edeceği kaynağın grubun, enerji, otomotif ve beyaz ürün alanlarındaki büyümesinin finansmanında kullanılabileceğini kaydetti.

BULGURLU İLE SÖYLEŞİ

Bu arada, Financial Times, Koç grubunun Migros'taki payını satması olasılığının Koç Holding'in yeni CEO'su Bülent Uğurlu ile yaptığı mülakatta sırasında ortaya çıktığını da yazdı. Gazeteye göre, Bulgurlu, "Migros'un halen grubun esas işleri listesinde bulunmadığını ancak bu konudaki nihai kararın gelecek ay yapılacağı"nı söyledi.

Bulgurlu, bu yöndeki bir politikanın devamının Migros'un satılacağı anlamına gelip gelmediği sorulması üzerine de "Bekleyip görmeniz gerekecek" demekle yetindi.

Financial Times, Migros'un 906 mağaza bulunduğunu, bunların çoğu Türkiye'de olmakla birlikte Migros'un Rusya, Kazakistan, Azerbaycan, Makedonya, Bulgaristan ve Kırgızistan'da faaliyet gösterdiğine dikkat çekti. Gazete, Migros'un 2006 yılında 3 milyar dolarlık satış yaptığına, bundan da 110 milyon dolarlık vergi öncesi kar sağladığını da belirtti.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title