Haberler

Fraport-ıc, Sabiha Gökçen'e 'Hahn Model' ile Talip Olacak

Antalya Havalimanı Terminal İşletmesine 3.2 Milyar Dolar Ödeyerek Rekor Kıran Frankfurt Havalimanı İşletmecisi Fraport ve Ic İçtaş Ortaklığı, Sabiha Gökçen Havalimanı İhalesine Ortak Girme Kararı Aldı.

Antalya Havalimanı Terminal işletmesine 3.2 milyar dolar ödeyerek rekor kıran Frankfurt Havalimanı işletmecisi Fraport ve IC İçtaş ortaklığı, Sabiha Gökçen Havalimanı ihalesine ortak girme kararı aldı.

Bu ihaleye Türkiye’deki ortakları IC Grubu ile beraber hazırlandıklarını belirten Fraport Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Andrea Pal, rekabete hazır olduklarını söyledi.

TÜRKİYE’YE GÜVENİYORUZ:

Sabiha Gökçen ihalesinin İstanbul Atatürk veya Antalya Havalimanı ihalelerinden farklı olduğuna dikkat çeken Pal, "Burada ciddi bir yatırım söz konusu. Yolcu garantisi yok. Ancak biz Türkiye’ye ve İstanbul’un potansiyeline güveniyoruz" dedi. Antalya’ya rekor kırarak verdikleri 3.2 milyar dolarlık teklifin bölgeye olan güvenlerini gösterdiğine dikkat çeken Andrea Pal, "Antalya’yı hiç kaybetmeyi düşünmedik. Çok iyi hazırlandık ve kazandık" diye konuştu.

UCUZLARIN MERKEZİ:

Sabiha Gökçen için Fraport-IC’nın model havalimanı ise Franfurt’a 120 kilometre mesafedeki Hahn Havalimanı. 1998’den bu yana Fraport tarafından işletilen Hahn’ın hızla büyüdüğüne dikkat çeken Pal, "Burayı 1998’de aldığımızda yıllık 400 bin yolcu sayısını bugün 4 milyona yükselttik. Hahn, düşük maliyetli Ryanair, Wizzair gibi şirketlerin Almanya’daki en önemli merkezlerinden biri oldu" dedi. Eskiden Amerikan Üssü olan Hahn, Berlin Duvarı’nın yıkılmasından sonra sivil havalimanı olarak kullanıma açıldı. Halen Hahn, yolcu trafiğinin yanı sıra Avrupa’nın en önemli hava kargo merkezleri arasında yer alıyor.

İHALE 2 TEMMUZ’DA:

Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na (SSM) ait İstanbul’un ikinci havalimanı Sabiha Gökçen, Yap-İşlet-Devret (YİD) metoduyla 2 Temmuz’da ihaleye çıkıyor. Halen aralarında TAV, Fraport-IC, Çelebi, ATM, Alarko gibi yerli-yabancı 10 grup ihale dosyasını SSM’Den satın aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title