Haberler

Fırtına ve Örnek Paşa Serbest

Emekli Orgeneral Fırtına ve Emekli Oramiral Örnek Sorgularının Ardından Serbest Bırakıldı.

"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Orgeneral İbrahim Fırtına, ''Gerek şahsıma, gerek Hava Kuvvetlerine, gerekse kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik doğruymuş gibi gösterilen hususlardaki eksiklikleri, yanlışlıkları açıklamak için, yapılmakta olan hukuki bir sürecin aydınlatılması için buradaydım. Bunu yeteri kadar yaptığıma inanıyorum ve şu an aranızdayım'' dedi.

''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun, savcılık sorgusunun ardından denetimli olarak serbest bırakıldı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanan emekli Orgeneral Saygun, hakkında denetimli serbestlik hükmü uygulanarak serbest bırakıldı.

Saygun, bu kararın ardından, gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakarak sivil bir araçla adliyeden ayrıldı.

"KAÇMAYACAKLARI DÜŞÜNCESİYLE SERBEST BIRAKTIK"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ve emekli Oramiral Özden Örnek'in serbest bırakılmasına ilişkin, ''Aralık ayında yine ifadelerini alıp serbest bırakmıştık. Delilleri karartma teşebbüslerine rastlamadık. Dolayısıyla 2-3 ay önce serbest bıraktığımız halde adreslerini terk etmedikleri için bu gerekçeyle kaçmayacakları düşüncesiyle serbest bıraktık'' dedi.

Çolakkadı, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çolakkadı, ''İki paşayı serbest bıraktık. Aralık ayında yine ifadelerini alıp serbest bırakmıştık. Kaçmadılar. Aradığımızda yeni suçlarından dolayı tekrar adreslerinde bulduk. Delilleri karartma teşebbüslerine rastlamadık. Tutuklamanın en önemli sebebi, kaçma ve delilleri yok etme ihtimali. Dolayısıyla 2-3 ay önce serbest bıraktığımız halde adreslerini terk etmedikleri için bu gerekçeyle kaçmayacakları düşüncesiyle serbest bıraktık'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Haklarındaki soruşturma devam ediyor mu?'' şeklindeki sorusu üzerine de Çolakkadı, ''Tabii devam ediyor. Sadece serbest bıraktık, soruşturma sürüyor. Şu an için içeriğine giremiyorum. Yani serbest bırakma gerekçemiz bu'' dedi.

Çolakkadı, ''Arama ve gözaltına almaların usulsüz olduğu'' yönündeki iddialara ilişkin soruları yanıtsız bırakarak, adliyeden ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title