Haberler

Fırat: Milletimize 3.sınıf Bir Hukuk Anlayışı Reva Görülüyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Parti Olarak 22 Temmuz'da Sandıkta Verilen Temsil Yetkisine Sonuna Kadar Sahip Çıkacaklarını İfade Ederek, 'Bu Başvuru, AB ile Katılım Müzakerelerine Başlamış, Atatürk'ün İşaret Ettiği Çağdaşlaşma Hedeflerine Her Gün Daha Fazla Yakınlaşan Ülkemize ve Aziz Milletimize Üçüncü Sınıf Bir Hukuk Anlayışı ve Demokrasiyi Reva Görmektedir' Dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, parti olarak 22 Temmuz'da sandıkta verilen temsil yetkisine sonuna kadar sahip çıkacaklarını ifade ederek, ''Bu başvuru, AB ile katılım müzakerelerine başlamış, Atatürk'ün işaret ettiği çağdaşlaşma hedeflerine her gün daha fazla yakınlaşan ülkemize ve aziz milletimize üçüncü sınıf bir hukuk anlayışı ve demokrasiyi reva görmektedir'' dedi.

Fırat, AK Parti Genel Merkezinde, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından AK Parti'ye açılan kapatma davasına ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

''Biz AK Parti olarak 22 Temmuz'da sandıkta verdiğiniz temsil yetkisine sonuna kadar sahip çıkacağız. Milletimizin uzun yıllar boyunca ağır bedeller ödeyerek elde ettiği demokratik ve ekonomik kazanımların bir kalemde silinip gitmesine hiçbir surette izin vermeyeceğiz.

Bu başvuru, AB ile katılım müzakerelerine başlamış, Atatürk'ün işaret ettiği çağdaşlaşma hedeflerine her gün daha fazla yakınlaşan ülkemize ve aziz milletimize üçüncü sınıf bir hukuk anlayışı ve demokrasiyi reva görmektedir. Bir kısım yargı makamları, hukuku, iktidar mücadelesinin aracı haline getirmemelidir. Aksi takdirde bu tür hedeflerden en büyük zararı korkarız ki yine bir gün herkesin ihtiyaç duyacağı yargı kurumu ve hukukun üstünlüğü ilkesi görecektir. Unutulmamalıdır ki, demokrasilerde temsil yetkisinin kaynağı millettir. Demokrasi ve hukuk karşı karşıya getirilemez, getirilmemelidir. Türkiye bu çağda böyle bir tartışmanın içine çekilmeye layık değildir. Bu görüntüyü asla hak etmemiştir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title