Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, demokrasi nöbetinin 18'inci gününde binlerce vatandaşın katılımıyla protesto edildi.

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, demokrasi nöbetinin 18'inci gününde binlerce vatandaşın katılımıyla protesto edildi.

Türk bayraklarıyla merkez İzmit ilçesindeki Perşembe Pazarı alanında toplanan vatandaşlar, FETÖ aleyhine slogan attı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete desteklerini dile getirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen güvenlik güçleri ve vatandaşlar için Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi.

Program, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Zeki Aygün, İlyas Şeker, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve diğer protokol üyelerinin vatandaşları selamlamasıyla devam edildi.

Darbe girişimine ilişkin görüntülerden kesitlerin sunulduğu etkinlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 150 metrekarelik posteri açıldı.

İzmit ve Kartepe Belediyeleri, alanda kurulan çadırlarda vatandaşlara yiyecek ve içecek ikramında bulundu.

Demokrasi şehitleri için Ankara'ya yürüyor

Vatandaşlardan Savaş Altay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Taksim'de olduğunu ve ilk dakikalarda Taksim Anıtı'na çıkarak direnişe geçtiğini belirterek burada elinde bayrakla çekilen fotoğrafının yurtiçi ve yurtdışı basında geniş yer aldığını söyledi.

Mücadeleye Çengelköy'de köprüde mücadele devam ettiğini ve çok sayıda kişinin şehit oluşunu gördüğünü anlatan Altay, "Yardım etmek isterken yaralı olduğu halde ateş açmaya başladılar. Canımızı tehlikeye atarak demokrasiyi korumak adına görevimizi yaptık." diye konuştu.

Altay, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden yürüyerek Kocaeli'ye geldiğini dile getirerek şunları kaydetti:

"Allah'ın izniyle buradan Sakarya'ya gidip, Sakarya Valisi'ne geçmiş olsun ziyaretinde bulunacağım. Oradan da Düzce ve Bolu'ya gidip ziyaretlerde bulunacağım. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı ve TBMM'yi ziyaret ederek yürüyüşümü tamamlayacağım. Yürüyüşü hem demokrasi ve milli irade için darbeye 'Hayır' demek hem de demokrasi şehitleri için yapıyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE!
title