Haberler

Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic: "Final Four'daki En Büyük Problemimiz Asya Kıtasından Avrupa...

Orhan SENCER-Hakan TARHAN/İSTANBUL DHA) "Herkesi yenebiliriz ama herkese yenilebiliriz de"Genel Menajer Maurizio Gherardini: "Türk basketbolu adına çok güzel bir başarı yakaladık"Kaptan Mahmutoğlu: "Tam kadroyken yenemeyeceğimiz takım yok"Turkish Airlines Euroleague Final Four'da mücadele...

Orhan SENCER-Hakan TARHAN/İSTANBUL DHA) "Herkesi yenebiliriz ama herkese yenilebiliriz de"

Genel Menajer Maurizio Gherardini: "Türk basketbolu adına çok güzel bir başarı yakaladık"

Kaptan Mahmutoğlu: "Tam kadroyken yenemeyeceğimiz takım yok"

Turkish Airlines Euroleague Final Four'da mücadele edecek Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın başantrenörü Zeljko Obradovic, "Final Four'daki en büyük problemimiz Asya kıtasından Avrupa kıtasına gitmek olacak" dedi.

Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da organize edilen Euroleague Final Four Medya Günü'nde düzenlenen basın toplantısında, Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, genel menajer Maurizio Gherardini ve takım kaptanı Melih Mahmutoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başantrenör Zeljko Obradovic, "Final Four'daki en büyük problemimiz Asya kıtasından Avrupa kıtasına gitmek olacak. Tabii ki şaka. Önemli olan maçın yeri değil sahada ne yapacağımız. Real Madrid maçına hazırlanmak için yeterli zamanımız var. 25 yıl önce Euroleague şampiyonu olmuştum. 25 yıl oldukça uzun bir süre ama motivasyonum hala aynı. Final-Four oynamak çok önemli bir tecrübe. Oyuncularımın çok iyi çalışıp bu fırsatı değerlendirmesi lazım. Final-Four tecrübesi olan oyuncularımız var. O akşam her şeye hazır olmamız gerekiyor. Özellikle de psikolojik olarak" diye konuştu.

Final Four'un ne kadar zor olduğunun bilincinde olduklarını ifade eden Obradovic, "Herkesi yenebiliriz ama herkese yenilebiliriz de. İstanbul'da oynamaktan dolayı çok şanslıyız çünkü taraftarımızın desteği bize her zaman iyi gelmiştir. Son iki haftadaki gibi çalışırsak her şey çok güzel olacak. Şu anda sadece Real Madrid maçına odaklandık. Taraftarların bana olan desteğine çok teşekkür ederim ama asıl işi oyuncular yapıyorlar. En büyük desteği onlar hak ediyor. 3 yıldır Final-Four'a kalıyorsak bu durumda başkanımızın da payı büyük. Oyuncularımın hepsi çok akıllı ve iyi çalışıyorlar. Şu an en büyük dileğim tüm oyuncuların sağlıklı olması" dedi.

"TAM KADROYKEN YENEMEYECEĞİMİZ TAKIM YOK"

Kaptan Melih Mahmutoğlu da, "Bu sezon çoğu maçımızda eksiklerimiz vardı. Tam kadroyken yenemeyeceğimiz takım yok" dedi.

"TÜRK BASKETBOLU ADINA ÇOK GÜZEL BİR BAŞARI YAKALADIK"

Genel Menajer Maurizio Gherardini ise, bu sezonki en büyük hedeflerinin kupayı kazanmak olduğunu belirterek, "Türk basketbolu adına çok güzel bir başarı yakaladık. Avrupa'nın en iyi takımları arasında yer almak için her sezon başı bir plan yapıyoruz. Büyük bir başarı elde ettik. Son saniyede CSKA'ya kaybedince herkes burada olmamızı bekledi. Ligde çoğu şey değişti. Buraya gelince çok mutlu yüzler gördüm ancak buraya gelene kadar çok endişeli yüzler vardı. Biz 30 maçın sadece 7'sini tam kadro oynadık. Çok zor günler yaşadık. Çok akıllı bir ekibimiz var. Nasıl üstesinden geldiğimizi unutmasınlar. Bizimle aynı hedefte 3 takım daha var. Bizde de 3 senedir yaşadığımız tecrübelerin katkısı bulunuyor" diye konuştu.

Geçen sezon finalde Rus temsilcisi CSKA Moskova karşısında verdiği kararlarla tepki çeken Sloven hakem Damir Javor'un Dörtlü Final'i yönetecek hakemler arasında olmasından endişe duymadıklarına işaret eden Gherardini, "Burada olacak olması bizi rahatsız etmiyor. Oyuncular nasıl serbest atış kaçırıyorsa hakem de pozisyon kaçırabilir. Avrupa'nın en büyük organizasyonunda yer alacak 8 hakemden biri olduysa demek ki burada bulunmayı hak ediyor" dedi. EKPE UDOH'TAN MELİH'E SORU

Bu arada basın toplantısına gelen ve gazetecilerin yanına oturan Ekpe Udoh, Melih Mahmutoğlu'na soru sormak istediğini ifade ederek, "Üçüncü kez üst üste Final Four'dasın. Nasıl motive oluyorsunuz" dedi. Melih ise şu yanıtı verdi:

"Bizim için önemli bir motivasyon kaynağı özellikle de Madrid olunca daha ayrı konsantre oluyoruz. Umarım daha uzun yıllar Final Four'da olurum ve Ekpe'nin kaptanlığını yapmaya devam ederim. Üçüncü kez üst üste Dörtlü Final'de olmak inanılmaz bir başarı. Gönül isterdi, 3 Türk takım olarak Dörtlü Final'de olalım. Panathinaikos Superfoods'u eleyerek büyük bir başarıya imza attık. Hiçbir şey bitmiş değil. İki maç var ve bununla yaşıyoruz. Kanımızın son damlasına kadar sahada savaşacağımızdan kimsenin şüphesi olması. Ülkemize hak ettiği şampiyonluğu getirmek istiyoruz. Oyuncular olarak tüm kalbimizle buna inanıyoruz. Bu takım şampiyonluğu ve kupayı hak ediyor. Takım olarak çok tecrübelendik. Kazanabilecek güçteyiz. Tek amacımız oraya en sağlıklı şekilde gitmek. Tam kadro olduğumuzda Avrupa'da yenemeyeceğimiz takım yok. Bunu da gösterdik."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeljko Obradovic Melih Mahmutoğlu İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title