Haberler

Evet Lise'de Mescit Var

İstanbul Bahçelievler'de Bulunan Erkan Avcı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin Alt Katında Bir Mescid Olduğu ile İlgili İddiaları Okulun Öğrencileri de Doğruladı.

İstanbul Bahçelievler'de bulunan Erkan Avcı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin alt katında bir mescid olduğu ile ilgili iddiaları okulun öğrencileri de doğruladı.

Okul yönetimi habercilere açıklama yapmazken, böyle bir mescidin varlığını da reddettiler. Okulun öğrencilerinin bazıları okulda bir mescidin olduğunu duymadıklarını belirtirken, bazı öğrenciler ise mescidi giderek gördüklerini ve namaz kıldıklarını söylediler. Öğrenciler, Cuma namazında dışarı çıkmalarına izin verilmediği için okuldaki mescidi kullandıklarını ifade ederek, "Öğretmenlerimiz Cuma namazını kılıyorlar. Mescid aşağıda var. En alt katta mescid var. Çocuklar Cuma namazını kılmaya gidiyorlar. Burası özgür bir ülke. Herkes ibadetini yapabilir. Camiye gitmemize izin vermiyorlar. Ben Mescide indim. Namaz kılıyorlar gördüm. Bu kötü birşey değil. Dışarı çıkamıyoruz. alta gidiyoruz ne güzel namazımızı kılıp geliyoruz. Hem okuyoruz hem ibadetimizi yapıyoruz. Bunda ne var. Cuma namazında dışarı çıkmamıza izin veriyorlar. Ama diğer namazlar için vermiyorlar. Burada öğretmenler kılıyor sadece" dediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title