Haberler

Eurovision Müdürü: "Müzikal Demir Perdesi İstemiyorum"

Eurovision Yarışmasına İlişkin Sıcak Tartışmalar Dinmek Bilmiyor. Eurovision Tv Genel Müdürü Erichsen, Yarışma İçin Yeni Prosedürlerin 2009 Yılına Kadar Uygulanmasının Beklendiğini Belirtirken Bazı Avrupa Ülkelerince Yapılan ve "Müzikal Demir Perdesi" Olarak Adlandırılan Öneriye Karşı Çıktı.

Bu yıl Sırbistan'ın galip çıktığı Eurovision yarışmasına ilişkin tartışmalar sürüyor. Eurovision TV Genel Müdürü Bjorn Erichsen, yarışma için yeni prosedürlerin 2009 yılına kadar uygulanmasının beklendiğini belirtirken bazı Avrupa ülkelerince yapılan ve "müzikal demir perdesi" olarak nitelendirilen öneriye karşı çıktı.

Eurovision yarışması kurallarında kapsamlı bir reform yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu yılki yarışmada, Sırbistan şarkısının beş Doğu Avrupa ülkesinden 12 puan almasının ardından Batı Avrupa ülkelerinden ciddi şikayetler geldi.

Yarışmada, ilk beş sırada hiç bir Batı Avrupa ülkesi yokken son sıralarda kalan yedi ülkeden altısının Batı Avrupa ülkeleri olması dikkat çekti. Eurovision yarışmasında, oylama prosedürünün değiştirilmesi, ikinli yarı final uygulamasını benimsenmesinin söz konusu olduğu ifade ediliyor.

Eurovision yarışımasını düzenlemekten sorumlu, Eurovision TV Genel Müdürü Erichsen de, İngiliz The Daily Telegrapraph gazetesinde yer alan açıklamalarında, yeni prosedürlerin 2009 yılına kadar uygulanması beklendiğini söyledi.

Yeni önerilerin arasında Batı ve Doğu Avrupa'da olmak üzere, iki ayrı yarı final yapılmasının da bulunduğuna dikkat çekiliyor. Ancak, Erichsen, isimleri açıklanmayan bazı Batı Avrupa ülkelerince dile getirildiği belirtilen iki yarı final önerisine karşı çıkarken yarı finallere tüm Avrupa'dan ülkelerin katılması gereğini savundu.

Erichsen, "Müzikte bir demir perdesi benzeri bir şey istemeyiz. Her biri, doğu, kuzey, güney ve batıdan eşit sayıda ülkenin alındığı iki ayrı yarı final, en iyi seçenektir" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title