Haberler

"Etler En Az 12 Saat Buzdolabında Bekletildikten Sonra Tüketilmeli"

Uzmanlar, Etlerin Hava Alması Sağlanarak Kesim Sıcaklığının Oda Isısına Düşmesi Beklendikten Sonra En Az 12 Saat Buzdolabında Tutulmasını Tavsiye Ediyor.

Uzmanlar, etlerin hava alması sağlanarak kesim sıcaklığının oda ısısına düşmesi beklendikten sonra en az 12 saat buzdolabında tutulmasını tavsiye ediyor.

Kurban etinin tüketilmesi ve muhafazası hakkında bilgi veren Samsun Veteriner Odası Başkanı Harun Pir, kurban etlerinin parçalar halinde temiz kaplara konulması ve önce güneş görmeyen serin bir yerde 14 santigrat derecenin altında yaklaşık 5-6 saat bekletilmesi gerektiğini söyledi. Etlerin hava alması sağlanarak kesim sıcaklığının oda ısısına düşmesinin mutlaka sağlanması gerektiğini hatırlatan Pir, et ve et ürünlerinde bakterilerin çoğalmaları için son derece uygun bir ortam olduğuna dikkat çekti. Uygun

koşullarda bir bakterinin 12 saatte 16 milyar adete ulaşabileceğini vurgulayan Pir, "Bu durum, hafif bir bakteri yüküne sahip bir etin iyi muhafaza edilmediği takdirde bir gece sonra insan sağlığı açısından ne derece büyük bir tehlikeye dönüşebileceğini gösterir. Kurbanlık etin dayanma süresi, kesim kalitesi ve et parçasının büyüklüğüne göre değişir. Normal buzdolabı koşullarında 5 veya 6, kıymada genellikle 3 gündür. Uzun süreli muhafaza düşünülüyorsa etlerin derin dondurucuda eksi 18 derecede saklanması

gerekmektedir" dedi.

Etlerin en az 12 saat buzdolabında bekletildikten sonra tüketilmesinin yararlı olacağını ifade eden Pir, en iyi etin dinlenmiş et olduğunu vurguladı.

(MD-SA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title