Haberler

Eskişehirspor - Mersin İdmanyurdu Maçının Ardından

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nun 2.maçında Eskişehirspor kendi sahasında ağırladığı Mersin İdmanyurdu'nu 3-1 mağlup etti.

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nun 2. maçında Eskişehirspor kendi sahasında ağırladığı Mersin İdmanyurdu'nu 3-1 mağlup etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, sahadan net bir skorla galip ayrılmalarına rağmen sahada doyurucu bir futbol ortaya koyamadıklarını anlatarak, "Grupta aldığımız ilk galibiyet. Bugün net bir skorla kazandığımız maça baktığımızda oynadığımız futbol doyurucu değil. Biz daha coşkulu ve yüksek tempoda oynayan bir takımız. Rakibimizi eksik gelmesi, kupada olmayacağının işareti olan 14 kişilik kadroyla sahaya çıkması bizim oyuncularımızın performansı etkiledi. Karşılaşma ne olursa olsun rakibimizin tutumu değil, bizim tutumumuz önemli. Yaptığımız işi daha iyi ve yüksek performansta yapabiliriz. Sahada yüksek ritimle oynayan bir takım olmak bizim her zaman hedefimiz olmalı. Önümüzde zor karşılaşmalar var. Bu zorlu süreçten iyi çıkmamız gerekiyor ki istediğimiz yerlere gelelim. Bunu yapabilecek kadroya sahibiz ve oyuncularımızın tüm müsabakaları dikkate almaları gerekiyor. Takım olarak savunmayı iyi yaptığımız da çok daha iyi bir takım oluyoruz. Bunları yaptığımızda biz rakibimizden daha fazla topa sahip olan ve daha iyi bir takımız" dedi.

Yanal, kupada final oynamak istediklerini de aktararak, "Kupada geçen sene yarı final oynadık bu sene final oynamak istiyoruz. Bunu yapabilecek güçteyiz. Diğer taraftan ligde 5. sıradayız ve puanlar çok yakın. Takım olarak daha iyiyi yapabileceğimiz maçlar oynadık. Çok rahat kazanabileceğimiz maçları kaybettik. Maç seçmemiz lazım. Bu açıdan bu maçta bizim için çok iyi bir uyarı oldu. Ligde daha üst sıralara çıkmak istiyoruz ve kupada da hedefimizin en son noktasına kadar gitmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Eskişehirsporlu Tarık, geçen sene yarı final oynadıklarını hatırlatarak, bu sene hedeflerinin final oynamak olduğunu belirtti.

Eskişehirspor'un yeni transferi Causic, ilk maçımda gol attığı için mutlu olduğunu ve Eskişehirspor adına daha çok gol atmak istediğini kaydetti.

MERSİN İDMANYURDU CEPHESİ

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Giray Bulak, kendileri için kupanın bir öneminin olmadığını belirterek, "Öncelikle kupada çok fazla rol almak, yer almak istemiyoruz. Çünkü ligde puan olarak isteğimiz yerde değiliz. Eğer rakiplerimiz kadar puanımız olsaydı bizde mutlaka kupada hedef koyardık. Dolayısıyla çok fazla forma şansı bulmayan oyuncularımıza şans tanıdık. Onların bu maçlarda bize verecekleri sinyal çok önemliydi. Birçok oyuncudan olumlu mesaj aldım ve ligde bize faydalı olacaklarına inanıyorum. Bugün oyuncularımın mücadelesinden memnunum. Genelde orta bölgede çok pas hataları yaptık. Bu pas hataları olmasaydı buradan olumlu bir sonuçla da dönebilirdik. Eskişehirspor'u sahaya koyduğu performanstan ve aldığı galibiyetten ötürü tebrik ediyorum" diye konuştu.

Mersin İdmanyurdu oyuncuları Tanju ve Orkun, takım olarak kupayı düşünmediklerini kaydederek, kendileri için ligdeki kritik durumlarının daha önemli olduğunu söylediler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mersin İdmanyurdu Türkiye Kupası Eskişehirspor Ersun Yanal Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title