Haberler

Eski Nissan Üst Yöneticisi Ghosn, Japonya'nın hukuk sistemini eleştirdi

Güncelleme:

Eski Nissan Üst Yöneticisi Lübnan asıllı Carlos Ghosn, Japonya'nın hukuk sistemini "apaçık ayrımcı" olmakla itham ederek, "masum olduğunu" savundu.

Eski Nissan Üst Yöneticisi Lübnan asıllı Carlos Ghosn, Japonya'nın hukuk sistemini "apaçık ayrımcı" olmakla itham ederek, "masum olduğunu" savundu.

Lübnan'da yaşayan ve Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatının (Interpol) arananlar listesinde yer alan eski Nissan Üst Yöneticisi Ghosn, Japonya Dış Muhabirler Kulübünün (FCCJ) çevrim içi konferansında konuştu.

Üç yıl önceki gözaltına alınma süreci ve akabindeki muamelelerin "insan hakları ihlali" olduğunu ileri süren ve Japonya'dan kaçışını "haklı gerekçeye" bağlayan Ghosn, "Ayrımcılığı, adaletsizliğin tedricen farkına vardım ve günün sonunda adil yargılanmayacaktım" dedi.

Kendisine "maaşını düşük göstermesine yardımcı olduğu" iddiasıyla suçlanan Nissan eski yöneticisi Greg Kelly'nin suçsuz olduğunu ileri süren Ghosn, "(Kelly'i) İtham etmek üzere tek bir suç için 3 yıl 3 ay geçti. Acaba benim için ne kadar sürecek?" diye sordu.

Ghosn, eski Fransız gazeteci Philippe Ries ile beraber kaleme aldığı "Broken Alliance" isimli kitabına yönelik, kitabın, konuşamadığı için yazıldığını belirterek, "Aylar boyunca karanlıkta kaldıktan sonra kendimi ilk kez ifade ediyorum. Mücadele ettiğim şey haklarım ve itibarımdır. Başka bir şey değil." dedi.

Japonya'nın hukuk sistemini "apaçık ayrımcı" olmakla suçlayan Ghosn, kendisinin "masum olduğunu" savundu.

Kasım 2018'de gözaltına alınmıştı

Eski Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance'ın Yönetim Kurulu Başkanı da olan Ghosn, yıllık kazancını düşük gösterdiği ve kişisel yatırımlarından doğan zararı şirketine ödettiği gerekçesiyle "mali usulsüzlük" ve "görevini kötüye kullanma" suçlamalarıyla 19 Kasım 2018'de Japonya'da gözaltına alınmıştı.

Bir süre gözaltında kaldıktan sonra kefaletle serbest bırakılan Ghosn, adli kontrol altında tutulduğu Japonya'dan 31 Aralık 2019'da özel uçakla İstanbul üzerinden Lübnan'a kaçmıştı.

Lübnan asıllı iş insanının, evine konser vermeye gelen müzik grubunun ses sistemlerinin taşındığı büyük kutunun içinde Japonya'dan kaçtığı iddia edilmişti.

Interpol, 2 Ocak'ta Japon hükümetinin talebi üzerine şartlı serbestlik koşullarını ihlal eden Ghosn hakkında "kırmızı bülten" uyarısı yayımlamış, bu bülten kaydının 6 Ocak'ta resmi makamlara ulaştığı bildirilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Japonya Lübnan Nissan Masum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title