Haberler

Eski Milletvekili, Cumhurbaşkanlığı Aday Adaylığını İlan Etti

Muğla Eski Milletvekili Ünat Demir, 11. Cumhurbaşkanı Aday Adayı Olduğunu Açıkladı. Demir, TBMM'de 541 Milletvekilinin Kendisine Oy Vereceğine ve Kayıpsız Cumhurbaşkanı Seçileceğine İnandığını Söyledi.

Muğla eski milletvekili Ünat Demir, 11. Cumhurbaşkanı aday adayı olduğunu açıkladı. Demir, TBMM'de 541 milletvekilinin kendisine oy vereceğine ve kayıpsız Cumhurbaşkanı seçileceğine inandığını söyledi.

15. ve 16. dönem Adalet Partisi Muğla Milletvekili Ünat Demir, Karataş'ta bulunan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Lokali'nde yaptığı basın açıklamasıyla 11. Cumhurbaşkanı aday adayı olduğunu basına ve kamuoyuna duyurdu. Türkiye Cumhuriyeti'nin en şerefli makamına talip olduğunu belirten Demir, "Talip olduğum Cumhurbaşkanlığı makamının, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün makamı olduğunun bilincindeyim. Bu şerefe talibim" dedi.

Türkiye hudutları içersinde kendisinden daha karizmatik bir ikinci kişinin bulunmadığını savunan Demir, "Türkiye Cumhuriyeti hudutları içersinde karizma bakımından benim seviyemde ikinci bir adam yok. Benim taktiğimle Türk kamuoyunda 7'den 70'e herkes ayağa kalkacak. Türkiye ve dünya kamuoyu beni işaret edecektir. Çünkü bende kendilerini bulacak. Ben de onlarda kendimi bulacağım. Sayın Başbakanım'ın bir sözü var; 'Halkı kucaklayacak. halkın kucakladığı' diyor. Türkiye Cumhuriyeti hudutları içersinde bunu benden daha iyi yapacak bir ikinci adam yok" diye konuştu.

Uzun yıllar millet için hizmet ettiği devletin en üst makamına talip olduğunu söyleyen Ünat Demir, "27 yıl sonra sılama en üst makama talip olarak, vasıl olmak istiyorum. İnanıyorum ki 542 milletvekilinin, TBMM Başkanı oy kullanmadığı için 541'e sıfır rakipsiz, dünyaya bir milat teşkil edecek, dünyayı ayağa kaldıracak bir netice alacağım. İlk celsede seçimden çıkacağım" şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olma ihtimaliyle ilgili soru üzerine ise Demir, "Yakın tarihteki örnekleri ele alınırsa, partisini bırakarak köşke çıkanların partileri dağılmıştır. Çünkü arkadan gelenler onun yerini doldurmuyor" dedi.

(FH-YK-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title