Haberler

Eski DTP Kars İl Başkanı Alınak'a Hapis Cezası

Eski DTP Kars İl Başkanı ve Kapatılan Dep'in Eski Milletvekili Mahmut Alınak, 'Suçu ve Suçluyu Övdüğü' Gerekçesiyle 50 Gün Hapis Cezasına Çarptırıldı. Alınak'ın Hapis Cezası, Paraya Çevrildi.

Eski DTP Kars İl Başkanı ve kapatılan DEP'in eski milletvekili Mahmut Alınak, ''suçu ve suçluyu övdüğü'' gerekçesiyle 50 gün hapis cezasına çarptırıldı. Alınak'ın hapis cezası, paraya çevrildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Alınak'ın 28 Kasım 2007'de yaptığı yazılı açıklama ve 26 Haziran 2007'de, merkezi yurt dışında bulunan bir televizyonda yaptığı konuşma nedeniyle hakkında açılan iki ayrı davanın karar duruşması, Kars Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Mahkeme heyeti, Alınak'a, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 215. maddesi gereğince, ''suçu ve suçluyu övdüğü'' gerekçesiyle 50 gün hapis cezası verdi. Daha sonra, Alınak'a verilen hapis cezası paraya çevrildi.

Mahmut Alınak, gazetecilere yaptığı açıklamada, kararın temyiz yolunun kapalı olduğunu belirterek, ''Karar hakkında iç yargı yolları kapanmış olduğundan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağım. Ancak bu başvuru cezaevine girmemi engellemeyecek'' dedi.

Alınak, hapis cezasının karşılığı olan parayı yatırmayacağını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title