Haberler

Esenboğa'daki Besi Kokusuna Valilik El Attı

Esenboğa Havaalanı Civarında Hayvan Besiciliği Nedeniyle Etrafta Meydana Gelen Rahatsız Edici Kokuya Ankara Valiliği El Attı. Valilik, Bölgede Hayvancılık Yapanları Çubuk Organize Hayvancılık Bölgesi'ne Nakli İçin Çalışma Başlattı.

Esenboğa Havaalanı civarında hayvan besiciliği nedeniyle etrafta meydana gelen rahatsız edici kokuya Ankara Valiliği el attı.

Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Çetin, Çubuk Kaymakamı Mustafa Güler, Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Tarım Bakanlığı yetkilileri ve hayvan yetiştiricilerinin katıldığı bir toplantı yaptı.

İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Vali Önal, Çubuk Organize Hayvancılık Bölgesi oluşturulması için yapılan çalışmaları değerlendirmek ve bilgi alışverişinde bulunmak için böylesi bir toplantının yapıldığını söyledi. Vali Önal, Ankara için hayati bir konu olduğunu ve Ankara Valisi olarak atandığı günden bu yana sürekli gündemlerini işgal eten Esenboğa Havaalanı civarındaki kötü kokuyu gidermek için ve daha iyi bir besicilik yapmayı hedefleyen bir proje hazırladıklarını söyledi.

Vali Önal, bunun için Çubuk'un Mutlu Mahallesi'nde 2 bin 500 dönümlük bir yer tespit edildiğini ve Esenboga Havaalanı civarında besicilik yapan yetiştiricilerin buraya naklini düşündüklerini belirtti. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title