Haberler

Erzurum'da Yerel Yönetimler...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Redevco Firması'na İhale Ettiği Dev Alış Merkezinin Temelinin Bu Ay İçereninde Atılacağı Belirtildi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Redevco Firması’na ihale ettiği dev alış merkezinin temelinin bu ay içereninde atılacağı belirtildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 30 milyon ytl’ye mal olacak alışveriş merkezinin tamamlanması ile Erzurum’da ticari hayatın hareketleneceğini ifade ederek, "Çevre illerden insanlar alışveriş merkezine akın edecek” dedi. Yenişehir Semtindeki Solakzade Cami yanına inşa edilecek "Erzurum Alışveriş Merkezi'nin" toplam 22 bin 500 metrekare alan üzerine kurulacağını belirtti. Modern kentine adım adım ilerleyen Erzurum’da yapılacak alışveriş merkezinin Doğu’da bir benzerinin bulunmadığını da ifade eden Başkan Küçükler, merkezde sinemadan, çocuk oyun alanlarına, mağazalardan dinlenme yerlerine kadar pek çok birimin yer alacağını belirtti. Anlaşma gereği Redevco Firması’nın bin kişi kapasiteli konferans salonunu yaparak Büyükşehir Belediyesi’ne devredeceğini aktaran Başkan Küçükler, şunları söyledi:

"Bölgemizin en büyük alışveriş merkezi olacak Erzurum İş merkezi’nin tamamlanması ile bölgede ticari hayat canlanacak ve çevre il ve ilçelerinden insanlarımız alış veriş için kentimize akın edecek. Bunun yanında bölgede otopark sorununu da çözülecek. 22 bin 500 metrekare alan üzerine kurulacak iş merkezinde bin 100 araçlı otopark yer alacak. Erzurum’un çehresini değiştirme yolunda yaptığımız çalışmalarda Erzurum İş Merkezi önemli bir halkayı oluşturacak. Ben iş merkezinin Erzurum’a hayırlı olmasını diliyorum.”

(AA-İRT-Y)

02.04.2007 17:18 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title