Haberler

Erzurum'da "Leonardo da Vinci Projesi"

Erzurum'da Kültürel Kaynaşmayı Sağlamak Amacıyla Türk, Romen, Macar ve İtalyan Üniversite Öğrencileri Düzenledikleri Programla Biraraya Geldi. İtalyan Genç Bir Kızın Gelin Olduğu ve Kına Gecesinin Düzenlendiği Programda, Gençler Omuz Omuza Halay Çekti.

Erzurum'da kültürel kaynaşmayı sağlamak amacıyla Türk, Romen, Macar ve İtalyan üniversite öğrencileri düzenledikleri programla biraraya geldi. İtalyan genç bir kızın gelin olduğu ve kına gecesinin düzenlendiği programda, gençler omuz omuza halay çekti.

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) yolunda Ulusal Ajans organizatörlüğünde AB tarafından kabul edilen "Leonardo Da Vinci Projesi" kapsamında Türk, İtalyan, Romen ve Macar üniversite öğrencileri, dün Palandöken'de Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne ait tesislerde biraraya geldi. Gecede, İtalyan bir kız sembolik olarak

Türk törelerine göre gelin oldu. Programda ilk olarak üniversite öğrencilerinden oluşan Kafkas folklor ekibinin yaptığı gösteri, yabancı öğrencilerin beğenisini kazandı. Gösterinin son kısmında açılan Türk bayrağı, yabancı öğrencilerden büyük alkış aldı.

Programda daha sonra İtalyan Stefania Dottori, Türk adetlerine göre gelin oldu ve kına gecesi yapıldı. Mum ışıkları altında programa katılanların ellerine kına yakıldı. İtalya'da, Türkler'in yaptığı gibi kına gecesi ve benzeri adetlerin olmadığını, sadece kiliseye gidilerek evlilik yapıldığını ifade eden sembolik gelin Stefania Dottori, "Sembolik gelin oldum ama çok mutuyum. Türk geleneği hoşuma gitti" dedi.

Proje Koordinatörü Hüseyin Öznülüer ise, "Amacımız kültürel alışverişi sağlamaktır" diye konuştu.

Kına gecesinin ardında davul zurnanın çalındığı salonda Türk, İtalyan, Romen ve Macar gençler, Türk müziği eşliğinde omuz omuza halay çekti.

(AA-İRT-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title