Haberler

Erzurum'da "İstihdam Garantili Organizasyon Elemanı Yetiştirme" Projesi

Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı tarafından kentte yürütülen "İstihdam Garantili Organizasyon Elemanı Yetiştirme" projesinin sertifika töreni yapıldı.

Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı tarafından kentte yürütülen "İstihdam Garantili Organizasyon Elemanı Yetiştirme" projesinin sertifika töreni yapıldı.

Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Veysel Karani Aksungur, bir restoranda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kentte yürütülen projeyle, 73 genci organizasyon konusunda eğittiklerini ve 10 kişiye de istihdam sağladıklarını bildirdi.

Aksungur, kentteki organizasyon elemanı ihtiyacının projeyle giderildiğini, vakıf olarak Erzurum'un kalkınması için değişik çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Karani Aksungur, "Proje kapsamında Erzurum'da ikamet eden 18-29 yaş aralığındaki toplam 73 gence organizasyon hizmetleri konusunda 360 saatlik eğitim verildi. Gençler eğitimlerin ardından 20 iş günü süresince staja tabi tutuldu. On ay süren eğitimlerin kapanışını yaptık. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat da 10 ay süren eğitim sürecinde gençlere iş imkanı sağlamanın önemine değinerek, AB projelerinin istihdam açısından önemli olduğunu vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de istihdamda olumsuzlukların aşılması için kalifiye eleman sayısının arttırılmasının gerekliliğine dikkati çekti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan mesleki kurslara katılan gençlerin yüzde 30'unun iş sahibi olduğunu dile getiren Küçükler, insana yatırım yapmanın kalkınma açısından bir etken olduğunu ifade etti.

Vali Yardımcısı Alper Tanrısever de Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı'nın yaptığı çalışmanın ufuk açmak olduğunu hatırlatarak, gençlere yol gösterici çalışmalarından dolayı projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından eğitim programına katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.

- ERZURUM

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title