Haberler

Eroğlu: Ergenekon Olaylarıyla İşimiz Olmaz

KKTC'deki Ana Muhalefet Ulusal Birlik Partisi (Ubp) Genel Başkanı Derviş Eroğlu, 1998'de Kazandıkları Seçimi Karalamaya Çalışanlar Olduğunu ve Kendilerinin 'Ergenekon Oyunlarıyla İşlerinin Olmayacağını' Söyledi.

KKTC'deki ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Derviş Eroğlu, 1998'de kazandıkları seçimi karalamaya çalışanlar olduğunu ve kendilerinin ''Ergenekon oyunlarıyla işlerinin olmayacağını'' söyledi.

UBP Basın Bürosu'ndan verilen bilgiye, partisini Geçitkale'de düzenlediği mitingde konuşan Eroğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Başbakan Ferdi Sabit Soyer'in, ''seçim arifesinde oy kazanmaya çalıştığını'' belirtti.

Eroğlu, ''Ben Başbakan olduğum sürece anavatanımızdan gelen bütün yetkililerle görüştüm. Türkiye'nin 9 Başbakanı ile Başbakan olarak görüştüm, konuştum. Türkiye'nin iş adamları, çeşitli kurum ve kuruluşları beni ziyaret ettiler. Ne olacak yani beni görmeyle, ben suç mu işlemiş olurum'' diye konuştu.

KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın 1993'te UBP'yi ikiye böldüğünü savunan ve ardından Demokrat Parti'nin (DP) kurulduğunu kaydeden Eroğlu, erken seçime zorlandıklarını ve DP-CTP hükümeti kurulduğunu anlattı.

Eroğlu şöyle konuştu:

''4 kere DP-CTP hükümeti bozuldu ve 3 kere yeniden kuruldu. Dördüncüde UBP'nin kapısı çalındı. Çünkü o zaman rahmetli Özker Özgür, 'gemi karaya vurdu, tecrübeli bir kaptana gerek var' dedi... Ve ben UBP Genel Başkanı olarak hükümeti kurma görevi aldım ve kurdum. Batan gemiyi yüzdürdüm, 1998 seçimlerine kadar hükümette kaldım. 1998 seçimlerinde kendi hak ettiği oyu, kendi vatandaşının takdiriyle aldı. Ankara'da bilmem ne yapılmış ve 20 milyon dolar verilmiş... Ayıp, insaf... 20 milyon doları kim almış? Biz mi? Büyük yalan ve iftira. Ben nereye üzülüyorum bilir misiniz? Böyle basit düşünen bir kişi maalesef KKTC Devleti'nin Başbakanlığını yapıyor.''

Eroğlu, ''iktidara gelir gelmez'' UBP'nin bütün rüşvet, yolsuzluk ve usulsüzlükleri soruşturacağını da yineledi ve ''hükümeti kurar kurmaz Başbakanlık Teftiş Kurulu'nu oluşturacaklarını'' belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title